Patronii stației GPL din Crevedia, audiați de procurori la zece zile de la explozii

ionut doldureaIonuț Doldurea, patronul stației GPL din Crevedia, care este fiul primarului din Caracal, și Cosmin Stângă, asociatul său, sunt audiați marți seară la Parchetul General, la zece zile de la exploziile devastatoare în care cinci oameni au murit, iar alte 56 au fost rănite.

Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, patronii stației GPL din Crevedia, au fost aduși sub escortă, marți seară, la sediul Parchetului General, ei refuzând să stea de vorbă cu jurnaliștii aflați acolo.

Avocatul acestora le-a spus jurnaliștilor că este prima dată de la producerea exploziilor - în 26 august - când patronii firmei sunt chemați la Parchet.

„Nu am niciun mesaj acum. O să aflăm şi noi (care sunt acuzaţiile, n.r.). Nu ştiu mai multe”, a spus avocatul.

În dosarul deschis de Parchetul General au fost audiați până acum localnici ale căror case au fost afectate de explozii, dar nu și patronii firmei care deținea stația GPL.

Exploziile devastatoare de la Crevedia au scos la iveală un șir întreg de nereguli - stația GPL care aparținea fiului primarului PSD din Caracal era închisă doar în acte. Stația GPL din Crevedia fusese amendată de mai multe ori de Inspectoratul pentru Situații de Urgență și închisă încă din septembrie 2020, dar, cu toate acestea, continua să funcționeze.

 

Pin It