Liviu Radu, suspendat din funcția de manager al Spitalului Caracal

spitalul caracalManagerul Spitalului Municipal Caracal, medicul Liviu Radu, cercetat într-un dosar instrumentat de DNA Craiova privind acordarea unor stimulente de risc COVID-19 personalului unităţii sanitare, a fost suspendat din funcţie pe o perioadă de două luni după ce a fost pus de procurori sub control judiciar.

Măsura controlului judiciar a fost contestată de Liviu Radu la Tribunalul Olt, instanţa fixând termen de judecată pe data de 16 iunie.

Liviu Radu a afirmat că în dosarul privind stimulente pentru risc COVID-19 la Spitalul Municipal Caracal, deschis în primăvara anului 2021 în urma unor sesizări, s-a constatat că trei angajaţi au primit de mai multe ori acel spor iar alte persoane nu l-ar fi primit, deşi ar fi fost îndreptăţite.

Managerul spitalului a susţinut că listele în baza cărora au fost acordate stimulentele, semnate de el şi de directorul medical, au fost întocmite de şefii de secţii şi lucrate de contabilitate.

Primăria Caracal a numit un nou director medical la spital, pe medicul Dragoş Neacşu, care va conduce unitatea medicală pe durata în care managerul este suspendat din funcţie. AGERPRES

Pin It