Polițistul care a furat armamentul unui coleg de la Dăneasa a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare

politisti impuscatiAgentul de poliție din cadrul Poliției orașului Drăgănești Olt care, în luna octombrie 2021, a furat un pistol, două încărcătoare și 34 de gloanțe din rastelul unui coleg de la Secţia 7 Poliţie Rurală Dăneasa a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare.

Polițistul de la Drăgănești a primit condamnarea de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și la 1 an și 6 luni pentru tentativă la infracțiunea de uzurpare a funcției. Însă, inculpatul ar urma să execute pedeapsa cea mai mare de 3 ani închisoare, la care se va adăuga un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 6 luni, rezultând pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare.

Acesta trebuie să plătească către IPJ Olt suma de aproximativ 2.000 de lei, care reprezintă valoarea de inventar a pistolului și încărcătoarelor cu muniția aferentă.

„În baza art. 19 și 397 din Codul de procedură penală, obligă inculpatul la 1946,16 lei despăgubii civile reprezentând valoarea de inventar a pistolului marca Beretta PX 4 Storm, seria PXR 09148, şi a celor două încărcătoare cu muniţia aferentă, către partea civilă IPJ Olt. În baza art. 274 alin.1 din Codul de procedură penală, obligă pe inculpat la plata sumei de 6.450 lei, din care 5.414,85 lei în faza de urmărire penală, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată azi, 28.02.2023, prin punerea soluției la dispoziția părților, persoanei vătămate şi procurorului, prin mijlocirea grefei instanței”, mai precizează magistrații Judecătoriei Caracal.

Agentul de poliție a ascuns arma și muniția într-un loc ce a rămas neidentificat spun reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

„În seara zilei de 18 octombrie 2021, în intervalul orar 21:00 – 23:00, inculpatul M.I. a sustras din camera de armament a Poliției Oraș Drăgănești Olt un pistol marca Beretta PX 4 Storm, seria PXR 09148, şi cele două încărcătoare cu muniţia aferentă compusă din 34 cartuşe calibrul 9×19 mm – armă și muniție din dotarea agentului de poliție D.V. din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Dăneasa – pe care le-a ascuns într-un loc rămas neidentificat. Totodată, în data de 27 decembrie 2017, în calitate de organ de cercetare penală în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal – având ca obiect infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului comisă de numitul S.I.V. în ziua de 9 august 2016 – inculpatul M.I. a propus clasarea cauzei, urmare a unei înţelegeri cu membrii familiei persoanei vinovate de a pronunţa o soluţie favorabilă acesteia din urmă, sens în care inculpatul M.I. a procedat la luarea unor declaraţii evident necorespunzătoare adevărului întrucât contraziceau tocmai cele constatate personal de acesta în data de 9 august 2016.

 

 

În ziua de 10 februarie 2022, în jurul orelor 12:00, inculpatul M.I. a pretins de la numita D.V., fiica victimei unui accident rutier ce avusese loc cu o zi înainte, suma de 1.500 – 1.700 lei cu titlu de despăgubiri materiale pentru numitul P.N., conducătorul auto al mașinii implicate în accident – faptă săvârșită de M.I. în timpul serviciului dar fără a avea la acel moment atribuţii de serviciu în legătură cu dosarul penal întocmit urmare a accidentului”, se precizează în rechizitoriul prin care omul legii a fost trimis în judecată de procurorii craioveni.

Polițist reținut în cazul pistolului dispărut din Secţia de poliţie de la Drăgăneşti-Olt

Pin It