Percheziții la clanul Luptătorilor. Cum erau șantajați oamenii de afaceri din imobiliare

perchezitii18 percheziții au avut loc, miercuri, la locuințele mai multor cămătari dintr-un cunoscut clan din Capitală, despre care procurorii DIICOT spun că era unul dintre cele mai temute din țară. Este vorba despre membri ai clanului Luptătorilor, printre care Petre Geamănu și Eugen Preda. Ei sunt bănuiți că ar fi șantajat mai mulți oameni de afaceri din domeniul imobiliar.

cartusePerchezițiile au avut loc în București și în județele Ilfov, Argeș, Dâmbovița și Ialomița, într-un dosar de camătă și șantaj.

Anchetatorii au stabilit că, în 2018, după eliberarea din penitenciar, un membru cunoscut al lumii interlope a reorganizat gruparea infracțională din care făcea parte anterior, i-a preluat conducerea și a cooptat noi membri, în special luptători, practicanți de sporturi de contact ori alte persoane violente. În acest fel, acesta a reușit să coordoneze colectarea de sume de bani cu titlu de "taxă de protecție" ori ca "amendă", potrivit DIICOT.

Noul grup infracțional a devenit unul dintre cele mai temute din țară, spun procurorii.

"Cooptarea unui cunoscut practicant de sporturi de contact de performanță, în vederea constituirii grupului infracțional organizat a sporit randamentul acțiunilor de constrângere ori intimidare, exercitate în scopul obținerii de sume de bani", se arată în comunicatul transmis miercuri de procurorii DIICOT.

"În urma activităților de cercetare penală efectuate în cauză a rezultat faptul că, membrii grupului infracțional organizat au acționat, în principal, pentru constrângerea persoanelor potente financiar, care activau în domeniul imobiliar și evitau, pe fondul temerilor, sesizarea organelor judiciare.

Astfel, în baza unor planuri elaborate și adaptate fiecărui caz în parte, dar aplicând, în genere, același modus operandi, membrii grupului infracțional au abordat victimele într-o manieră intimidantă, acestora fiindu-le imputată, de regulă, „îndrăzneala” de a demara proiecte imobiliare fără acordul liderului grupării.

Pentru a li se permite continuarea sau finalizarea lucrărilor, membrii grupării le-au pretins acestora veritabile „taxe de protecție”, pentru pretinse prejudicii suferite în urma edificării imobilelor", au stabilit procurorii. FOTO: Facebook Poliția Română

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Justiție

Marin Anton, fost deputat PNL, a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Bucureşti la cinci ani închisoare cu executare, el fiind acuzat că a primit în anul 2009, pe când era secretar de stat în Ministerul Transporturilor, o mită de 5,3 milioane euro de la reprezentantul unei companii italiene...

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.