Carmen Marinescu, eliberată condiționat

judecator carmen marinescuCarmen Eugenia Marinescu, fost președinte al Tribunalului Olt, condamnată în 2017 la 8 ani de închisoare pentru luare de mită pentru a-l elibera pe Bercea Mondial, a fost eliberată condiționat.

După ce prima instanță i-a respins două cereri de eliberare condiționată, magistrații Tribunalului Dolj au admis marți, 18 mai, contestația fostei judecătoare Marinescu și a dispus eliberarea sa condiționată, decizia instanței de judecată fiind una definitivă.

„(…) Dispune liberarea condiţionată a condamnatei Marinescu Eugenia – Carmen de sub puterea mandatului 265/2017 emis de Curtea de Apel Craiova în baza sentinţei penale numărul 184/2016. În temeiul articolului 275, alineatul 3, din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. (…)”, se arată în soluția pe scurt în dosarul 3136/215/2021, pronunţată în şedinţa publică de marți.

Potrivit rechizitorului procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, în perioada august – septembrie 2011, Carmen Marinescu, în calitate de magistrat judecător în cadrul Tribunalului Olt – Secția Penală la acea vreme, a pretins și a primit prin intermediul inculpatului Dumitru Cismaru, avocat în cadrul Baroului Olt, de la o persoană denunțătoare, suma de 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în stare de libertate unui inculpat din familia denunțătorului și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar și pentru a interveni, în același scop, pe lângă ceilalți judecători care urmau să judece cauza.

Acuzată de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani, în formă continuată, și fals în declarații în formă continuată, fosta șefă a Tribunalului Olt a fost condamnată, în vara anului 2017, la 8 ani de închisoare. În aceeași cauză, și soțul lui Carmen Eugenia Marinescu, Iuliu Severus Marinescu, acuzat de spălare de bani, în formă continuată, a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare. De asemenea, avocatul Dumitru Cismaru a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, acuzațiile aduse acestuia fiind complicitate la luare de mită, trafic de influență și complicitate la spălare de bani, în formă continuată. Atât soțul fostului președinte al instanței de judecată, cât și avocatul din Baroul Olt, au petrecut o perioadă în pușcărie, primul fiind eliberat condiționat în anul 2018, în timp ce al doilea în 2019.

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Justiție

Fostul rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Adrian Iacob, şi fostul prorector al unităţii de învăţământ, Petrică Mihail Marcoci, au fost condamnaţi luni de Curtea de Apel Bucureşti la câte 3 ani închisoare cu suspendare pentru şantaj, fiind acuzaţi că l-au determinat pe un...

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.