Patronii clubului în care minore erau obligate să se prostitueze, trimiși în judecată
Procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe cei doi patroni ai clubului de noapte Dreams Club Caracal care au obligat mai multe minore să se prostitueze, au fost trimiși în judecată.
Emil Moţ: Materialele de protecţie vor fi distribuite la uşă de un inspector al Primăriei Slatina
Primarul Emil Moţ a transmis că a luat decizia ca slătinenilor să le fie distribuite materiale de protecţie împotriva noului coronavirus.
Al 12-lea caz de coronavirus confirmat în judeţul Olt
Grupul de Comunicare Strategică a raportat, miercuri, 12 cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus în judeţul Olt, cu unul mai mult decât în urmă cu 24 de ore.
344 de noi cazuri cu coronavirus în România
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 344 de noi cazuri de îmbolnăvire.
Coronavirus Olt. Două tinere, carantinate forţat
Tinerele au încălcat măsura izolării și au părăsit domiciliul declarat la DSP Olt. Amândouă au fost amendate şi vor suporta cheltuielile perioadei de carantină.
prev
next

 

 

Tinerele au încălcat măsura izolării și au părăsit domiciliul declarat la DSP Olt. Amândouă au fost amendate şi vor suporta cheltuielile perioadei de carantină.
Două magazine din Caracal au fost sancționate cu 40.000 de lei pentru speculă cu dezinfectant de...
Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a tâlhărit un bătrân, în Slatina.
În după-amiaza zilei de luni, un bătrân de 90 de ani, din comuna Morunglav, a fost găsit mort în...
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă precizează miercuri că nu se închid spitalele publice sau private, nici ambulatoriile de specialitate ale spitalelor sau cabinetele medicale de specialitate, ci se suspendă acele activităţi medicale, consulturi sau tratamente care nu sunt obligatorii şi...
Tot mai des apare un concept nou, acela al certificatelor de imunitate - înscrisuri oficiale...
În România au fost confirmate, până acum, 4.417 de infecții cu coronavirus și 209 decese.
67 de oameni s-au ales cu amenzi pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 360...
Un număr de 77.499 cutii de Euthyrox 50 mcg şi 59.315 cutii de 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania, vor fi livrate în ţară pe 13 - 14 aprilie, informează miercuri Ministerul Sănătăţii.
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Fundaţia pentru SMURD achiziţionează prima secţie de...
Un potenţial vaccin contra coronavirusului finanţat de fundaţia miliardarului Bill Gates este...
Potrivit datelor oficiale publicate de Grupul de Comunicare Strategică, în județ s-au înregistrat...
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 430...

Life style

Decizia agenției europene EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară) din perioada următoare ar putea aduce lăcustele, greierii și viermii în farfuriile europenilor, scrie The Guardian.

Revoluția din Decembrie 1989 în municipiul Slatina (județul Olt)

Index articole

slatina revolutieSlatina, municipiul reședință al județului Olt nu avea cum să nu fie un punct referențial al evenimentelor revoluționare din Decembrie 1989 petrecute în Republica Socialistă România. Meleagurile de baștină ale președintelui Nicolae Ceaușescu aveau să cunoască efectele „revoluției române”1 anticomuniste, cu toate că propaganda politică ajunsă la paroxism transformase județul într-un laborator experimental pentru ceea ce însemna în epocă sintagma „victoriei socialismului”.

 

În după-amiaza zilei de duminică, 17 decembrie 1989, a avut loc ședința Comitetului Politic Executiv al CC al PCR în care Nicolae Ceaușescu și-a exprimat dorința demisiei din funcția de secretar general al Partidului Comunist Român, nemulțumit fiind de faptul că instituții de forță ale statului român, precum armata, condusă de generalul Vasile Milea, Ministerul de Interne, comandat de Tudor Postelnicu și Securitatea, avându-l la conducere pe generalul Iulian Vlad, nu au reușit să lichideze, conform indicațiilor primite, revolta „huliganilor” de la Timișoara.

Nicolae Ceaușescu s-a răzgândit la insistențele majorității membrilor Comitetului Politic Executiv și a decis plecarea sa în Iran, în data 18 decembrie 1989, pentru a se întâlni cu președintele Ali Akbar Hashemi Rafsanjani. Problema evenimentelor de la Timișoara urma să fie rediscutată la 20 decembrie 1989, după revenirea de la Teheran. În cadrul aceleiași întâlniri se decidea „închiderea granițelor” țării, fiind exceptați doar turiștii din China, Coreea și Cuba. În toate județele țării se declara „stare de alarmă” 2.

Imediat după ședința Comitetului Politic Executiv CC al PCR Nicolae Ceaușescu a prezidat teleconferința cu prim-secretarii, comandanții militari și șefii Inspectoratelor Ministerului de Interne din județe. Subiectul principal era prezentarea situației de la Timișoara unde s-a hotărât restabilirea ordinii cu orice preț. Pe parcursul discuțiilor Nicolae Ceaușescu a întrebat dacă „celelalte județe au înțeles măsurile care trebuie luate” și „dacă au ceva nelămuriri”. Nominalizate direct, județele Cluj și Iași, prin intervențiile primilor secretari, respectiv Ioachim Moga și Maria Ghițulică, au transmis lui Nicolae Ceaușescu că totul „s-a înțeles”3.

Unul dintre izvoarele istorice edificatoare asupra derulării evenimentelor din județul Olt îl constituie „memoriile” căpitanului (r) Emil Bărbulescu, nepotul de soră al lui Nicolae Ceaușescu, cel care în acele zile îndeplinea funcția de locțiitor al Inspectorului Șef al Inspectoratului Județean Olt – Ministerul de Interne (1988-1989)4.

Video Slatina

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.
Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...

Economie

Cererile unice de plată aferente Campaniei 2020 vor putea fi depuse în format electronic începând...
O evaluare a sumelor care pot fi recuperate din țările unde s-au plătit avansuri ar putea fi gata...

Beauty & style

Vedete de cinema printre care Salma Hayek şi Eva Longoria au celebrat rolul femeilor în industria filmului în cadrul unei gale strălucitoare desfăşurate duminică la Cannes, în contextul eforturilor de promovare a egalităţii de gen în cinema, domeniu în care, potrivit...
Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ a fost gazda a celei de a III a ediții a...
Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe...

Medicină veterinară

Deşi până recent s-a crezut că acest fenomen este asociat cu reglarea temperaturii corporale, oamenii de ştiinţă au descoperit că nasurile câinilor acţionează precum nişte detectoare de căldură ultrasensibile, relatează agenţia Xinhua.
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...