Patronii clubului în care minore erau obligate să se prostitueze, trimiși în judecată
Procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe cei doi patroni ai clubului de noapte Dreams Club Caracal care au obligat mai multe minore să se prostitueze, au fost trimiși în judecată.
Emil Moţ: Materialele de protecţie vor fi distribuite la uşă de un inspector al Primăriei Slatina
Primarul Emil Moţ a transmis că a luat decizia ca slătinenilor să le fie distribuite materiale de protecţie împotriva noului coronavirus.
Al 12-lea caz de coronavirus confirmat în judeţul Olt
Grupul de Comunicare Strategică a raportat, miercuri, 12 cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus în judeţul Olt, cu unul mai mult decât în urmă cu 24 de ore.
344 de noi cazuri cu coronavirus în România
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 344 de noi cazuri de îmbolnăvire.
Coronavirus Olt. Două tinere, carantinate forţat
Tinerele au încălcat măsura izolării și au părăsit domiciliul declarat la DSP Olt. Amândouă au fost amendate şi vor suporta cheltuielile perioadei de carantină.
prev
next

 

 

Tinerele au încălcat măsura izolării și au părăsit domiciliul declarat la DSP Olt. Amândouă au fost amendate şi vor suporta cheltuielile perioadei de carantină.
Două magazine din Caracal au fost sancționate cu 40.000 de lei pentru speculă cu dezinfectant de...
Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a tâlhărit un bătrân, în Slatina.
În după-amiaza zilei de luni, un bătrân de 90 de ani, din comuna Morunglav, a fost găsit mort în...
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă precizează miercuri că nu se închid spitalele publice sau private, nici ambulatoriile de specialitate ale spitalelor sau cabinetele medicale de specialitate, ci se suspendă acele activităţi medicale, consulturi sau tratamente care nu sunt obligatorii şi...
Tot mai des apare un concept nou, acela al certificatelor de imunitate - înscrisuri oficiale...
În România au fost confirmate, până acum, 4.417 de infecții cu coronavirus și 209 decese.
67 de oameni s-au ales cu amenzi pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 360...
Un număr de 77.499 cutii de Euthyrox 50 mcg şi 59.315 cutii de 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania, vor fi livrate în ţară pe 13 - 14 aprilie, informează miercuri Ministerul Sănătăţii.
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Fundaţia pentru SMURD achiziţionează prima secţie de...
Un potenţial vaccin contra coronavirusului finanţat de fundaţia miliardarului Bill Gates este...
Potrivit datelor oficiale publicate de Grupul de Comunicare Strategică, în județ s-au înregistrat...
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 430...

Life style

Decizia agenției europene EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară) din perioada următoare ar putea aduce lăcustele, greierii și viermii în farfuriile europenilor, scrie The Guardian.

Cinematograful Victoria

victoriaSlătinenii au o nouă locaţie unde se pot desfăşura activităţi culturale. Orice tip de activitate culturală, artistică, socială, cu circuit internaţional poate fi găzduită acum la Slatina, în clădirea fostului cinematograf Victoria, clădirea de pe strada Lipscani recăpătând strălucirea de altădată.

Din 1936 şi până prin anii 1990, în clădirea nr. 42 de pe strada Lipscani, cunoscută drept fostul Cinema Victoria, au rulat filme. A fost un spaţiu destinat culturii, de o strălucire aparte, pe care şi-a recăpăt-o în această vară, printr-un proiect în valoare de circa 1,7 milioane euro care a transformat actualul monument istoric, cu o arhitectură aparte, în Atelier Intercultural.

În urmă cu opt decenii, Sala „Select“, unde rulau filme, era frecventată de „lumea bună” a târgului, care se întâlnea la serate elegante, senzuale şi cu stil. Doamnele cu pălării, mănuşi, onduleuri permanente şi rochii lungi, strânse în talie şi cu spatele gol erau însoţite de domni eleganţi, în uniformă militară sau cu jachetă ori smochimg alb, papion şi nelipsita pălărie fedora.

Fostul Club al Subofiţerilor avea, în faţă, o sală de întrunire, în spate sală de popice, totul din lemn. Oficial se spune că în 1936 clubul fusese dotat şi cu cinematograf şi devenise Sala Select, care era spaţioasă, cu mobilier adecvat şi cu funcţionare permanentă. În anii '35 – '35, în sala Select rulau, cu aprobarea Ministerului Muncii sau a Ministerului Culturii, filme precum „Văduva veselă”, „Fantome vii”, „Veronica”…. şi multe alte filme de mare însemnătate pentru cinematografia română.

În perioada comunistă, în clădire nu a mai funcţionat Clubul Subofiţerilor, în 1955 Sfatul Popular anunţând UM 04385 Slatina că a luat decizia de a se face reparaţiile necesare şi a fi transformată în club sau local de cinematograf. Aşa a luat fiinţă Cinematograful „Trianon“, denumit ulterior „Victoria“.

Proiectul „Atelier Intercultural Victoria” a fost cuprins de către Primăria Slatina în Programul anual de investiţii şi după o lungă perioadă de renovare a fost finalizat cu succes. Investiţia de reabilitare şi modernizare a clădirii a fost finanţată în cadrul mecanismului financiar al Spaţiului Economic European 2009- 2014 şi Mecanismului financiar norvegian 2009-2014.

Pentru a asigura durabilitatea funcţională şi organizatorică, proiectul a inclus şi elaborarea unui plan strategic de dezvoltare pentru o perioadă de cel puţin 5 ani începând de la punerea în funcţiune. În acest sens se urmăreşte promovarea interacţiunii între diferite organizaţii culturale, socializare pentru membrii comunităţii, asigurarea accesului la manifestări culturale pentru fiecare cetăţean, indiferent de posibilităţile sale financiare, facilitarea contactului cu alte instituţii culturale din străinătate şi dezvoltarea abilităţilor de a gestiona relaţiile de cooperare internaţională. Partenerul de proiect al primăriei a fost Fundaţia EVRIS ses, Islanda.

Fostul Cinema „Victoria“ a fost redat anul acesta publicului printr-o serie de manifestări care au fost bifate de artişti dar şi de simpli oameni, iubitori de cultură.

Inaugurarea a fost marcată prin vernisajul unei expoziţii de fotografie ce a cuprins poze realizate chiar de către slătineni, expoziţie ce a putut fi admirată la subsolul Atelierului Inter-cultural Victoria.

Glamourul anilor '30 este înlocuit acum cu manifestări dedicate nu neapărat „lumii bune”, ci celor care apreciază arta, frumosul şi cultura. Istoria şi povestea acestei clădiri - monument merită să fie cunoscută de orice slătinean care îi va călca pragul.

cinema Victoria 1cinema Victoria 2cinema Victoria 4cinema Victoria 5

Video Slatina

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.
Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...

Economie

Cererile unice de plată aferente Campaniei 2020 vor putea fi depuse în format electronic începând...
O evaluare a sumelor care pot fi recuperate din țările unde s-au plătit avansuri ar putea fi gata...

Beauty & style

Vedete de cinema printre care Salma Hayek şi Eva Longoria au celebrat rolul femeilor în industria filmului în cadrul unei gale strălucitoare desfăşurate duminică la Cannes, în contextul eforturilor de promovare a egalităţii de gen în cinema, domeniu în care, potrivit...
Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ a fost gazda a celei de a III a ediții a...
Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe...

Medicină veterinară

Deşi până recent s-a crezut că acest fenomen este asociat cu reglarea temperaturii corporale, oamenii de ştiinţă au descoperit că nasurile câinilor acţionează precum nişte detectoare de căldură ultrasensibile, relatează agenţia Xinhua.
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...