Călușul de la Slatina, în Cartea Recordurilor - VIDEO

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

calus record1.052 de persoane au jucat căluşul, în acelaşi timp, miercuri seara, pe Esplanada din centrul Slatinei, ceea ce reprezintă un record naţional.

Organizatorii Concursului Național al Copiilor „Călușul Românesc” de la Slatina au reușit anul acesta o nouă performanță. La ediția a XIX-a a evenimentului cultural artistic au fost angrenați peste 1.050 de călușari din întreaga țară care au jucat în același timp tradiționalul dans bărbătesc.

În ciuda ploii care s-a abătut miercuri seara asupra Slatinei, 1.052 de persoane au jucat simultan călușul pe esplanada din centrul urbei, acest lucru reprezentând un nou record național. Membri ai Asociației „Cartea Recordurilor” din România, care au fost prezenți la eveniment, au înregistrat recordul și au înmânat organizatorilor certificatele care atestă acest lucru.

Călușul de Cartea Recordurilor a deschis Concursul „Călușul Românesc” de la Slatina, printre cei prezenți la această activitate numărându-se Emil Moț, primarul Slatinei, viceprimarii Gigi Vîlceleanu și Claudiu Stăncioiu, prefectul de Olt Silviu Neacșu și Virgil Delureanu, vicepreședintele Consiului Județean Olt, dar și alți șefi de instituții.

„Am numărat toți participanții de la acest eveniment, iar în urma numărării s-a stabilit un număr de 1.052 de căluşari care au jucat simultan, ceea ce reprezintă un nou record naţional. Felicitări! Un alt record, înregistrat tot la acest eveniment, este faptul că au participat 2.369 de copii. Succes şi la mai multe asemenea recorduri. Asociaţia «Cartea Recordurilor» vă aşteaptă să luați parte și la alte evenimente de acest gen. Organizarea a fost una extraordinară și nu ne așteptam la așa ceva. Sincer, am fost chemați, dar nu am crezut. În urma numărării participanților, am constatat exact ceea ce ni s-a spus și aș specifica faptul că vorbim de un nou record național. Noi vom face toate demersurile necesare pentru ca acest record stabilit de călușari la Slatina să ajungă în Guiness Book”, a declarat Augustin Neagoe de la Asociația „Cartea Recordurilor” din România.  

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...