Clădirile de la fosta Unitate Militară vor fi demolate

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

fosta Unitate Militara SlatinaPotrivit unui proiect de hotărâre aprobat de Consiliul Local Slatina, trei clădiri de pe terenul fostei unități militare vor fi demolate pentru  a se realiza obiectivul de investiţii «Amenajare parc şi grădiniţă».

Clădirile datează încă din anii 1913-1914 și se află într-un stadiu avansat de degradare iar autoritățile locale au hotărât să le demoleze pentru a putea pune bazele unui nou proiect, aflat pe lista de investiții din acest an.

Municipalitatea a prevăzut fonduri în bugetul local aferent acestui an pentru realizarea a două studii de fezabilitate pentru două investiţii ce urmează a fi demarate pe terenul fostei Unităţi Militare din Slatina - o grădiniţă şi un parc pe două hectare.

Cele aproape 12 hectare pe care s-a aflat Unitatea Militară au fost preluate în anul 2012 în urma unei hotărâri de Guvern. În schimbul preluării terenului, Consiliul Local va ceda Ministerului Apărării 48 de locuinţe prin programe derulate de ANL sau cu fonduri proprii din bugetul local. Totodată, municipalitatea trebuie să reabiliteze clădirea Cercului Militar, situată pe strada Ionaşcu.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...