Corabia: Alimentarea cu gaze naturale, la o dată incertă

gaze-naturale-corabiaWIROM anunţă că data la care va fi pus în funcţiune sistemul de distribuţie a gazelor naturale în orașul Corabia nu poate fi stabilită cu precizie pentru începutul lunii aprilie.

 Pentru a distribui gaze naturale în Corabia, WIROM depinde de punerea în funcţiune a staţiei de reglare-mǎsurare-predare gaze naturale (SRMP), care aparţine TRANSGAZ, și nu doar de recepția acesteia.

Pȃnǎ în acest moment WIROM nu a fost informatǎ de cǎtre operatorul sistemului naţional de transport privind data oficialǎ pentru punerea în funcţiune a SRPM. Recepția stației, despre care s-a vorbit în articolele apărute în presă, este doar o etapă din această operațiune. Abia după ce SRMP va deveni funcțională, WIROM va putea parcurge şi celelalte etape tehnice privind livrarea de gaze naturale în Corabia.

„Alimentarea clienţilor finali cu gaze naturale poate începe în aproximativ 48 de ore după punerea în funcţiune a staţiei de reglare măsurare-predare gaze naturale. WIROM estimeazǎ cǎ punerea în funcţiune a SRPM se va realiza pe parcursul lunii aprilie 2015“, se arată într-un comunicat WIROM.

„Încă de anul trecut WIROM este pregătită să furnizeze gaze locuitorilor şi agenţilor economici din Corabia. Ne bucurăm că în sfârşit se apropie momentul în care oraşul va putea beneficia de avantajele folosirii gazelor naturale - atât pentru încălzire, prepararea hranei şi apei calde, cât şi pentru desfăşurarea diferitelor procese tehnologice”, a declarat Frasin Ioan, Director Executiv Tehnic în cadrul WIROM.

WIROM a încheiat cu TRANSGAZ contractul de racordare la sistemul naţional de transport în octombrie 2013. Până în prezent WIROM a investit 2,7 milioane lei pentru construirea în Corabia a unei reţele de distribuţie cu o lungime de 7 km. Planul de investiţii pentru anul 2015 prevede investiţii în valoare de 2,4 milioane lei pentru extinderea cu 8,7 km a reţelei de gaze în orașul Corabia.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...