Gripa porcină: trei morți, cinci secții închise

gripa-procinaNumărul celor care au suferit de gripă şi au decedat a ajuns la patru în Olt, dintre aceştia trei au suferit de gripă porcină, iar al patrulea de o viroză puternică de tip B.

 Ultimul deces înregistrat a survenit miercuri seara: avocatul Lucică Muşatescu a decedat la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Acesta a fost internat în urmă cu câteva zile pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, iar după ce a suferit mai multe complicaţii medicale avocatul a fost transferat de urgenţă la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Ajuns la unitatea medicală din Capitală starea sa de sănătate s-a înrăutăţit. Laboratorul de la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” a confirmat faptul că avocatul a suferit de virusul gripei porcine.

Infecţiile respiratorii au îmbolnăvit mii de locuitori ai judeţului, numai în ultima săptămână fiind înregistrată o creştere cu peste 5% a numărului de îmbolnăviri prin afecţiuni respiratorii, inclusiv gripă. „Statistic, în săptămâna 2 – 8 martie, s-au înregistrat 1.802 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute cu 92 internări, 813 cazuri de Pneumonii cu 205 internări şi 11 cazuri de gripă.

În ceea ce priveşte cazurile de gripă confirmate, în săptămâna 2-8 martie, situaţia arată că au fost înregistrate 11 cazuri, din care două cazuri cu virusul gripal tip B, un caz cu virusul gripal tip A subtip H1(gripa pandemică 2009), cinci cazuri cu virusul gripal tip A subtip H3, o coinfecţie virus gripal tip A subtip H3 şi virus gripal tip B şi două cazuri cu virusul gripal tip A în curs de subtipare. Tot în acelaşi interval a fost înregistrat un alt deces din cauza gripei”, a precizat Manuela Ştefan, purtătorul de cuvânt al DSP Olt.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a instituit carantină pe cinci secţii, respectiv ATI, Pediatrie, Neonatologie, Boli Infecţioase şi Secţiile de Chirurgie.  

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...