200 de clase pregătitoare

grupa-pregatitoarePeste 800 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare au fost depuse deja, iar înscrierile încă nu s-au terminat.

 La unele școli cererile de înscriere acoperă jumătate din numărul locurilor disponibile. Locurile rămase libere după prima etapă, dar şi procedura de repartizare în cea de-a doua etapă de înscriere, se vor afişa după 23 martie la unităţile de învăţământ.

Etapa a doua de înscriere va demara pe 24 martie și se va încheia pe 3 aprilie, când vor fi înscrişi copiii care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ. În această etapă pot fi depuse solicitările de înscriere în altă şcoală decât cea de circumscripţie. Părinţii vor completa o cerere de înscriere, iar repartizarea se va face pe locurile rămase disponibile după prima etapă.

În data de 10 aprilie vor fi afişate, la unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectoratelor şcolare, listele cu copiii înscrişi după a doua etapă. Cererile părinţilor care nu au reuşit să îşi înscrie copiii în niciuna din etape sau orice altă problemă apărută în procesul de înscriere vor fi înaintate inspectoratului şcolar şi soluţionate în perioada 14 – 17 aprilie. Copiii în vârstă de şapte ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar, în anul şcolar 2014 - 2015, pot fi înscrişi direct în clasa I. Pe 10 aprilie vor fi afişate, la fiecare şcoală, listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I. Pentru acest an, reprezentanții ISJ Olt spun că vor fi create peste 200 de clase pregătitoare.  

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...