club tineriMunicipalitatea pregăteşte un proiect adresat tinerilor slătineni cu vîrste cuprinse între 16 şi 25 de ani care urmează o formă de învăţământ.

 

Potrivit lui Minel Prina, primarul Slatinei, „Clubul Tinerilor” va fi coordonat de către profesori aleşi de cei ce vor participa la activităţile ce se vor organiza aici. Ideea primarului de a înfiinţa acest club a pornit de la dorința de a îi antrena pe cei tineri în diverse acţiuni.

„În acest moment lucrăm la realizarea regulamentului pentru Clubul Tinerilor. Anul acesta, ca în fiecare an, o să avem alţi şi alţi copii care intră în acest club. Proiectul se adresează în special tinerilor între 16 şi 24 de ani, dacă sunt într-o formă de învăţământ. De exemplu, dacă eşti student, poţi să fii membru al clubului chiar până la 25 de ani. În acest club încercăm să dezvoltăm activităţile culturale, sociale, educative şi sportive”, a declarat Minel Prina.

Se urmăreşte ca tinerii să înveţe să se organizeze şi să participe cu proiecte implementate cu fonduri europene. Se doreşte ca membrii clubului să înveţe să se organizeze în ONG-uri. “ Dacă se vor organiza într-un ONG, vor putea participa la licitaţia pe fonduri nerambursabile pe care o organizează primăria, an de an”, a declarat edilul slătinean.

Clubul Tinerilor îşi va desfăşura activitatea într-o clădire de pe strada Dinu Lipatti. „O primă locaţie unde vrem să le alocăm un sediu va fi fostul economat de pe Dinu Lipatti, unde anul acesta am prins sume pentru realizarea studiului de fezabilitate. Aşa că avem încă un pas spre reabilitarea clădirilor noastre din Centrul Istoric şi să-i aducem pe tineri în zona acestui centru. Momentan, avem atâtea locaţii în care îşi vor putea desfăşura activitatea”, a mai spus primarul Slatinei.

Tags: , ,
Rating:
( 0 Rating )
 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...