Se mărește deducerea personală IMPLICAȚII

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

se mareste deducerea personalConform actualului proiect al Codului fiscal, se prevede faptul ca deducerea personala din venitul net lunar la functia de baza la calcularea impozitului de 16% va fi majorata cu 50 lei pentru salariatii care obtin cel mult 1.000 lei brut si care au in intretinere una, doua sau trei persoane.

 

In mod concret, deducerea va ajunge pana la 600 lei fata de 550 lei acum in cazul acestora, informeaza dcnews.ro.

Pentru cei care au 4 sau mai multe persoane in intretinere, se aplica o deducere mai mare cu 150 lei (800 lei fata de 650 lei in prezent).

"Practic, acordarea acestei facilitati inseamna ca suma reprezentand deducerea se scade din venitul net asupra caruia se calculeaza impozitul de 16%. Astfel, la o deducere mai mare cu 50 lei decat in prezent, salariatul va primi in plus 8 lei, iar la o deducere mai mare cu 150 lei va ramane suplimentar cu 24 lei", scrie Capital.ro.

Cat despre deducerile personale pentru salariatii cu venituri intre 1.000 si 3.000 lei brut, acestea sunt regresive fata de cele pentru salariile brute pana in 1.000 lei si se stabilesc prin ordin al ministrului de finante.

Salariile de peste 3.000 lei brut nu primesc nicio deducere, scrie dcnews.ro, iar asa cum arata datele Ministerului Muncii, la sfarsitullunii septembrie anul treut, inainte de majorarea salariului minim brut la 975 lei, 1,48 milioane dintr-un total de 4,66 milioane de angajati cu norma intreaga obtineau castiguri de cel mult 1.000 lei brut.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...