Pachetele de țigări s-ar putea ieftini

pachete tigari se pot ieftiniFinanţele reduc pentru prima dată în ultimii ani acciza la ţigări, de la 1 aprilie, fapt care ar putea duce la o ieftinire a pachetelor de țigări, potrivit Hotnews.ro.

 

Aparitia OMFP nr. 166/2015 reprezinta o surpriza si speram noi, o veste buna pentru bugetul fumatorilor. Practic, este pentru prima data in ultimii ani cand se ia o asemenea masura, de a se reduce acciza la tigari. Reamintim faptul ca acciza la tigari este formata din doua componente, acciza ad valorem si acciza specifica. Actul normativ reduce acciza specifica pentru 1000 tigarete de la suma de 412,02 lei la suma de 314,68 lei.

Acciza ad valorem reprezinta o suma de plata egala cu procentul de 14% din pretul de vanzare al tigarilor cu amanuntul, pret pe care producatorul/importatorul are obligatia sa il notifice autoritatii fiscale.

La data articolului de fata, acest procent ramane neschimbat. A doua componenta a accizei este acciza specifica, acciza calculata ca suma de plata pentru un numar de 1000 tigarete. Aceasta acciza redusa se va aplica cu data de 1 aprilie. La buget se datoreaza suma celor doua componente.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...