Taxele si impozitele rămân neschimbate

taxe2015

Primăria municipiului Slatina nu a majorat dările însă a fost introdusă o nouă taxă, pentru cei care au autoturisme puse la vânzare în parcări. Aceştia vor fi obligaţi să plătească o taxă la primărie în funcţie de perioada şi locul pe care îl ocupă.

 

Direcţia Economică din cadrul Primăriei Slatina preconizează o rată de colectare a taxelor şi impozitelor de peste 90 la sută. Cetăţenii care vor achita taxele și impozitele către administraţia locală până la 31 martie vor beneficia de reduceri, ca în fiecare an. „Taxele şi impozitele pentru anul 2015 vor fi în acelaşi cuantum ca şi în anul 2014, în sensul că nu s-au modificat în niciun fel. Rog cetăţenii să analizeze cu foarte mare atenţie toate aceste taxe şi impozite şi, dacă vor să beneficieze de avantajele sau scutirile pe care noi le acordăm, atunci trebuie să plătească până pe 31 martie. Astfel, persoanele fizice vor beneficia de o reducere de şapte la sută, iar cele juridice de doi la sută”, a declarat primarul Slatinei, Minel Prina.

Din prima zi a noului an a intrat în vigoare o nouă taxă pe care o vor achita cei care au maşini de vânzare parcate pe domeniul public. Pentru a putea parca autoturismele scoase la vânzare, proprietarii trebuie să achite o taxă la primărie care variază în funcţie de spaţiul pe care îl ocupă dar şi de numărul de zile pentru care este pus la vânzare. „Singura taxă care s-a introdus, dar la solicitarea şi în urma dezbaterilor cu cetăţenii, a fost cea privind vânzarea autoturismelor pe domeniul public. Eu sper ca această taxă să îşi arate roadele. Nu am introdus-o împotriva anumitor persoane, ci la solicitarea oamenilor pentru a crea noi locuri de parcare”, a spus Prina. Cetăţenii care nu vor respecta legea riscă să le fie ridicat autovehiculul de către organele abilitate, urmând ca ulterior să achite o taxă pentru a recupera maşina. Această nouă taxă va rotunji încasările la bugetul local şi totodată va disciplina cetăţenii care ocupă în mod abuziv locurile de parcare din oraş.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...