Votează simbolul oraşului!

centrul istoric

Slătinenii trebuie să-şi aleagă simbolul oraşului, iar acest lucru îl pot face numai votând pe un buletin special, pe care mai apoi îl vor pune în urnele amplasate în mai multe zone ale urbei.

 

Campania a debutat la începutul acestei săptămâni în Piaţa Zahana. Zeci de slătineni au primit pliante în care sunt prezentate 12 obiective din oraş ce pot constitui simboluri. Cel mai votat va deveni simbolul Slatinei, a cărui imagine va fi imprimată pe piese puzzle ce vor folosi, de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, la asamblarea unei hărţi de mari dimensiuni ce va fi construită pe Esplanada din centrul urbei.

Cele 12 simboluri sunt Casa Căsătoriilor, castelul de apă şi cel mai mare drapel de pe Dealul Grădişte, cel mai înalt punct din Slatina, Parcul „Eugen Ionescu”, Palatul Administrativ – Instituţia Prefecturii Olt, actualmente Muzeul Judeţean Olt, clădirea Primăriei Slatina, Esplanada, Mănăstirea Strehareţ, Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, Podul de peste râul Olt, strada Lipscani – Centrul Vechi Istoric, Mănăstirea Clocociov, Oraşul Aluminiului – zona industrială şi Căluşul Oltenesc. Toate acestea se vor regăsi pe buletinele de vot care, din data de 17 noiembrie, vor ajunge în casa fiecărui slătinean.

Luni seara slătinenii prezenţi în Piaţa Zahana au votat pe buletinele pe care le-au introdus în urna mobilă amplasată aici pe timpul spectacolului de promovare a campaniei, în cadrul căruia dansatorii de la Ansamblul Profesionist „Doina Oltului” Slatina, dar şi o parte dintre soliştii vocali ai acestuia.

Am dat startul campaniei «Mândri de a fi slătineni. Alege simbolul Slatinei pe harta României unite» printr-un spectacol al celor de la «Doina Oltului» în zona Pieţei Zahana. Până pe 26 noiembrie puteţi vota simbolul care să reprezinte Slatina pe cea mai mare hartă a României din piese de puzzle, pe care o vom asambla de 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, pe Esplanadă”, a declarat Minel Prina, primarul Slatinei.

Costurile campaniei se ridică la 35.000 de lei.

Imaginea simbolului ales de slătineni va fi imprimată pe o mare piesă de puzzle, care va fi pusă pe o hartă, alături de alte piese de puzzle cu imagini din celelalte municipii reşedinţă de judeţ din ţară. Cu toate completează harta de mari dimensiuni, respectiv 5 metri lăţime şi 5 metri înălţime, care o să fie construită pe 1 decembrie, pe Esplanada din centrul Slatinei.

În perioada următoare vor avea loc încă patru spectacole de promovare a campaniei în Piaţa Ecaterina Teodoroiu din Cartierul Steaua - 5 noiembrie, la Casa de Cultură a Tineretului, pe Esplanadă, dar şi pe Bulevardul Nicolae Titulescu. 

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...