Conducta de gaze pentru oraşul Corabia a subtraversat râul Olt

conducta la corabia

În urmă cu câteva zile, în Corabia s-a realizat, cu succes, subtraversarea râului Olt, în vederea introducerii conductei de gaze naturale care, în curând, va alimenta oraşul.

 

Prin foraj orizontal dirijat, pe o lungime de 1.054 metri, a fost introdusă, în primă fază, o conductă cu un diametru mai mic. În prezent se lucrează la lărgirea tronsonului executat, urmând să fie introdusă conducta de gaze. În final se va efectua conectarea magistralelor Turnu Măgurele-Islaz şi Islaz-Corabia.

Reţeaua de gaze naturale este introdusă în oraşul de la Dunăre, Corabia, de către Wirom Gas SA. În Corabia sunt, în total, 6.700 de locuinţe individuale, 2.500 de apartamente şi 28 de obiective social-culturale în care îşi desfăşoară activitatea 30 de agenţi economici. Pentru încălzire, corăbienii au folosit până acum lemne de foc, cărbuni, calorifere electrice ori combustibil lichid.

Compania Wirom Gas SA va investi în următorii ani peste trei milioane de euro în realizarea proiectului de alimentare cu gaze a oraşului Corabia, până la sfârşitul acestui an trebuind să se introducă opt kilometri de reţea în zona străzilor Horia, Cloşca şi Crişan, C. A. Rosetti, dar şi a blocurilor din centrul urbei. Conducta de gaze naturale va avea o lungime totală de 27,1 kilometri, iar valoarea totală a contractului de execuţie este de 18.056.000 lei, fără TVA. În Corabia va fi construită o reţea cu o lungime totală de până la 45 de kilometri.  

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...