Locuințe pentru tineri

strada theodor burca

Un nou cartier cu locuințe pentru tinerii slătineni va fi construit în Satu Nou, pe un teren situat pe strada Theodor Burcă, care nu are în prezent nicio altă utilitate.

 

Municipalitatea slătineană va modifica Planul Urbanistic Zonal pentru a introduce loturi de teren pentru beneficiarii Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. „Vom face acces şi de la strada principală, dar şi între proprietăţi şi să facem mai multe locuri. Dacă vom putea dubla loturile, este foarte bine. Aici este o zonă foarte bună, unde acum pasc caii şi alte animale”, a declarat Minel Prina, primarul municipiului Slatina.

Pe terenul respectiv pot să apară până la 20 de noi case, creându-se astfel un nou cartier.

O altă zonă în care primăria a identificat teren pentru beneficiarii Legii 15/2003 se află pe strada Tudor Vladimirescu. „Noi dăm terenurile şi asigurăm utilităţile - apă, canal, gaze, curent electric, iar beneficiarii îşi vor face construcţiile. Demersul, din punct de vedere al hârtiilor, ar putea fi făcut până în luna septembrie. După aceea se vor depune cererile de către tinerii până în 35 de ani, care nu au mai avut locuinţă. Primăria le dă teren, 300-350 de metri pătraţi, pe care să-şi construiască o casă cu arhitectura stabilită de către primărie. Ei au obligaţia ca în trei ani să-şi edifice construcţia”, a arătat primarul.

Criteriile privind stabilirea ordinii de prioritate a solicitanţilor care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru atribuirea de terenuri în folosinţă gratuită, sunt următoarele.

  • Stare civilă actuală: căsătorit - 10 puncte; necăsătorit - cinci puncte.

  • Număr de persoane aflate în întreţinere: copii minori sau alte persoane - câte un punct pentru fiecare.

  • Nivelul de pregătire: fără studii sau cu studii primare - un punct; cu şcoală generală - două puncte; cu şcoală profesională - patru puncte; cu studii medii - cinci puncte; cu studii postliceale sau superioare de scurtă durată - 10 puncte; cu studii superioare - 15 puncte.

  • Venitul mediu net lunar pe membru de familie: salariu minim pe economie - un punct; între salariul minim pe economie şi salariul mediu pe economie - cinci puncte; peste salariul mediu pe economie - 10 puncte.

  • Vechimea cererii solicitantului: mai mică de un an - cinci puncte; peste un an - 10 puncte.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...