Au murit arși în casă!
Pompierii de la Garda Vișina și Detașamentul Caracal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit noaptea trecută, în localitatea Obârșia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.
Blocați în mașini din cauza viscolului
Vremea rea s-a întors în țară!
Descinderi DIICOT la Slatina şi Brebeni
Poliţiştii SCCO şi procurorii DIICOT au efectuat două percheziţii domiciliare efectuate în Slatina şi comuna Brebeni.  
Donaţii pentru o expoziţie inedită la Muzeul Judeţean Olt
Muzeul Judeţean Olt strânge pentru o expoziţie ce readuce în actualitate viaţa din perioada comunistă.
Incendiu puternic la Grădinile
O casă cu mansardă din lemn a fost distrusă aproape în totalitate de un incendiu izbucnit marţi noaptea, în comuna Grădinile.
prev
next
Pompierii de la Garda Vișina și Detașamentul Caracal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit noaptea trecută, în localitatea Obârșia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.
Vremea rea s-a întors în țară!
Poliţiştii SCCO şi procurorii DIICOT au efectuat două percheziţii domiciliare efectuate în...
Muzeul Judeţean Olt strânge pentru o expoziţie ce readuce în actualitate viaţa din perioada comunistă.
Guvernul României a prevăzut în buget suma de bani pentru construirea drumului expres...
Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este eliberat condiționat vineri, după ce Tribunalul Mehedinți...
Virusul gripal tip A, subtip H1, continuă să facă ravagii printre olteni. A fost înregistrat al patrulea deces din cauza gripei în acest sezon la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Este vorba despre o femeie în vârstă de 57 de ani, din Balş. Aceasta a murit din cauza...
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață că e declarată epidemie de...
Inspectorii DSV au sechestrat peste 300.000 de ouă, însă peste 280.000 de bucăți au fost...

Life style

La 23 de ani studentul la psihologie în cadrul Universităţii Harvard Mark Zuckerberg punea bazele reţelei de socializare Facebook la 4 februarie 2004, conform theguardian.com.

7.000 de oameni au cântat imnul României

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

cor recordSlatina a intrat din nou în Guiness Book: şapte mii de oameni de toate vârstele, au cântat simultan Imnul României. Evenimentul a fost organizat în data de 24 ianuarie 2013, ziua în care s-au împlinit 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, şi cu ocazia împlinirii a 645 de ani de atestare documentară a oraşului Slatina. Aşa se face că slătinenii au reuşit să stabilească un nou record pentru cel mai mare cor care a cântat imnul naţional.

Dovadă că nu au uitat să îşi iubească ţara, la Slatina, 7.000 de oameni au cântat într-un cor ad-hoc Imnul Naţional al României „Deşteaptă-te române!”cor

Momentul unic a fost marcat în chiar Ziua Unirii Principatelor Române, pe Esplanada din Slatina. Oameni de toate vârstele au răspuns chemării autorităţilor pentru a scrie o nouă pagină în Cartea Recordurilor, în contul Slatinei. Timp de 10 minute din piepturile a mii de slătineni a răsunat imnul naţional al României, oamenii reuşind astfel să să doboare un nou record, pentru cel mai mare cor din România.

Organizatorii au pregătit pentru acest eveniment 4.747 de certificate de participare, însă prezenţa a fost mult mai numeroasă, fiind estimată la peste 7.000 de persoane.

Fix la ora 11.00, slătinenii prezenţi în centrul oraşului au intonat simultan, timp de 10 minute, imnul naţional al României: "Deşteaptă-te române".

Tonul imnului a fost dat de tânăra interpretă de muzică populară Alina Dorobanţu. Deşi se află la început de carieră artistică Alina Dorobanţu a spus că s-a simţit onorată dar mai ales emoţionată de faptul că ea a fost aleasă să dea tonul imnului naţional într-o zi istorică pentru România: ,, A fost un moment extraordinar, un moment pe care cu siguranţă nici un slătinean şi nici un oltean nu îl va uita .Pentru mine a fost ceva deosebit că am dat tonul şi cu toţii am format un singur glas, glasul Imnului Naţional al României. „La mulţi ani tuturor românilor“ Slătinenii au cântat primele patru strofe ale Imnului şi au fluturat steaguri tricolore.

Record după record

Evenimentul din 24 ianuarie 2013 nu a fost singular în istoria Slatinei. Oraşul de pe malul stâng al Oltului, a intrat pentru prima dată în Cartea Recordurilor în 2006, cu cea mai mare euro-horă. Primăria Slatina a primit şi confirmarea oficialilor Cărţii Recordurilor că hora din municipiu de pe 24 ianuarie a fost omologată drept record mondial, fiind menţionată acum în documentele oficiale că a avut nu mai puţin de 13.820 de participanţi.

Tot la Slatina a fost preparată, în 2012, cea mai mare ciorbă de praz din ţară, împărţită în 600 de porţii, iar în 1 decembrie 2012, pe Dealul Grădişte din Slatina a fost arborat cel mai mare steag din România având 391 metri pătraţi.

cor1cor2

Video Slatina

Culinar

Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...
Preparare: Puiul spălat și tranșat se pune la foc un 1,5 l de apă – avându-se grijă să se...

oferta filmari

Economie

Prolyte a demarat investiţia în urmă cu mai bine de doi ani iar fabrica se întinde pe...
Cel mai mare eveniment expozitional din Oltenia dedicat bunurilor de larg consum si serviciilor...

Beauty & style

Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe pleoapele superioare. În acest fel ochii tăi vor părea mai mari chiar dacă nu ai folosit mascara
Exclude orice produs care conţine particule strălucitoare, precum un iluminator prea puternic...
Cele mai bune sfaturi ca să ai o energie debordantă, să scapi de kilogramele în plus şi să...

Medicină veterinară

Ai grijă de animăluțul tău? Atunci urmărește cu atenție rândurile următoare întrucât babesioza este o boală groaznică și se vindecă foarte greu. 
Free Joomla! templates by Engine Templates