Controale oftalmologice gratuite pentru slătineni
Slătinenii sunt așteptați să își verifice vederea gratuit.
Vâlcov, sub control judiciar
Darius Vâlcov a fost pus sub control judiciar de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracțiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională.
Descinderi în Slatina
În minivacanța de Rusalii, în Slatina au avut loc mai multe razii de amploare, în urma cărora polițiștii au aplicat 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 35.000 de lei.
Traficant de droguri prins în flagrant VIDEO
Un vâlcean în vârstă de 34 de ani, suspectat de trafic de droguri, a fost prins în flagrant de ofiţerii SCCO Olt, în timp ce ridica un colet de la o firmă de curierat din Corabia.
Trei mașini de poliție, implicate într-o tamponare în lanț
Trei autospeciale de poliție au fost implicate vineri după-amiaza într-o coliziune în lanț care a avut loc pe DN 65 – E 574, în orașul Balș.
prev
next
Darius Vâlcov a fost pus sub control judiciar de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracțiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională.
În minivacanța de Rusalii, în Slatina au avut loc mai multe razii de amploare,...
Un vâlcean în vârstă de 34 de ani, suspectat de trafic de droguri, a fost prins...
În organizarea Primăriei Slatina, Ministerului Educaţiei Naţionale şi Consiliului Judeţean Olt, în perioada 18-22 iunie se va desfăşura Concursul Naţional al Copiilor „Căluşul Românesc”.
În zona Inspectoratului Școlar a fost amplasat un nou sens giratoriu. In cazul în care...
După trei zile în care s-a desfășurat concursul Disney Cup, Primăria Slatina a anunțat...
După Osica de Sus și Rusănești, DSVSA Olt a ridicat restricţiile și în gospodăria din Cilieni, afectată de pesta porcină. Testele de laborator au arătat că porcul santinelă este sănătos.
Un număr de şase focare de varicelă sunt în evoluţie la unităţi de învăţământ...
Marţi, 9 aprilie, în ședință extraordinară, consilierii județeni au apobat bugetul județului...

Life style

Ultimul episod al serialului de televiziune "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones" a stabilit un nou record de audiență, 19,3 milioane de persoane urmărind show-ul duminică seară, în SUA, a anunțat producătorul HBO, citat de Reuters.

Hora Unirii, în Cartea Recordurilor

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Hora record 224 ianuarie 2006: Deşi afară erau - 13 grade Celsius, 13.828 de participanţi înregistraţi oficial s-au prins în horă, în încercarea de a dobori recordul stabilit în anul 2005

Slătinenii au cântat şi au dansat în cea mai mare horă din lume. Aproape 14 mii de oameni au participat la acest eveniment, iar alte câteva mii au asistat.

Evenimentul a avut loc într-o zi cu o semnificaţie aparte pentru toţi românii: 24 ianuarie, Ziua Marii Uniri. Euro Hora Unirii, cum au numit-o autorităţile, a scos în stradă jumătate de oraş, în ciuda temperaturii de minus 13 grade. Eforturile oamenilor nu au fost zadarnice. Precedentul record al numărului de oameni care cântă şi dansează în stradă era de 11.961 şi a fost stabilit pe 2 mai 2005 la Sofia, în Bulgaria, unde cea mai mare horă a implicat 11.961 de participanţi, în Piaţa Alexander Nevski.

Pentru ca oraşul Slatina să intre în Cartea Recordurilor, cei aproape 15.000 de participanţi, coordonaţi de cântăreţul Gabriel Cotabiţă, printr-o staţie de amplificare montată în oraş, au îndurat gerul de -13°C timp de aproximativ 45 de minute, cât au durat repetiţiile şi dansul. Hora s-a întins pe aproximativ un kilometru, pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, şi s-a format pe şapte rânduri, începând de la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Toate cele aproape 14.000 de ecusoane înseriate, tipărite, au fost epuizate cu câteva minute înainte de marele eveniment, dar în horă şi pe trotuarele Bulevardului A.I. Cuza s-au mai aflat alte câteva mii de olteni fără număr oficial de participant. Oficial, în dans au intrat 13.828 de persoane cu ecuson valid, fapt consemnat de notarul Veronica Constantinescu în Certificarea eliberată ca dovadă pentru oficialii Guinness Book. Aceştia au mai cerut şi numeroase dovezi foto şi video, întrucât nici un observator oficial nu s-a deplasat la Slatina pentru a asista la acest eveniment. Printre condiţiile impuse de regulamentul „celui mai mare dans în cerc" s-au numărat continuitatea rândurilor şi interpretarea horei de toţi dansatorii timp de cinci minute, fără întrerupere.

 

Hora Unirii de la Slatina a intrat oficial în Cartea Recordurilor

Primăria Slatina a primit confirmarea oficialilor Guinness Book că tentativa de a stabili recordul la cea mai mare horă din lume a fost omologată drept record mondial. Primăria Slatina a primit, după şase luni de aşteptare, confirmarea oficialilor de la Cartea Recordurilor că încercarea locuitorilor municipiului de a stabili un record la categoria cea mai mare horă, din în data de 24 ianuarie 2006, a fost omologată drept record mondial. Guinness World Records a trimis municipalităţii o scrisoare de confirmare a recordului, precum şi un certificat care atestă faptul că acest obiectiv a fost atins. Hora de la Slatina, desfăşurată cu prilejul celebrării Zilei Unirii, în 24 ianuarie 2006, chiar în centrul oraşului, este menţionată acum în documentele oficiale că a avut nu mai puţin de 13.828 de participanţi.

Hora record 1Hora record 3

Video Slatina

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.
Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...

oferta filmari

Economie

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, adoptarea unui act normativ prin care TVA va scădea de...
După implementarea cu succes a programului TOMATA, Ministerul Agriculturii a demarat programul...

Beauty & style

Vedete de cinema printre care Salma Hayek şi Eva Longoria au celebrat rolul femeilor în industria filmului în cadrul unei gale strălucitoare desfăşurate duminică la Cannes, în contextul eforturilor de promovare a egalităţii de gen în cinema, domeniu în care, potrivit...
Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ a fost gazda a celei de a III a ediții a...
Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe...

Medicină veterinară

Ai grijă de animăluțul tău? Atunci urmărește cu atenție rândurile următoare întrucât babesioza este o boală groaznică și se vindecă foarte greu. 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...