Percheziţii pentru un prejudiciu de 6,5 milioane dolari
Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice efectuează, joi, 197 de percheziţii domiciliare, în 19 judeţe şi în Capitală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari, prin evaziune fiscală.
A murit strivit de tren (VIDEO)
Un bărbat de 76 de ani din Craiova a murit, miercuri dimineață, după ce a fost lovit de un tren Regio 2074 care circula pe ruta Lotru- Piatra Olt.
Licitaţia pentru loturile 3 şi 4 ale drumului expres Piteşti-Craiova - până la sfârşitul lunii aprilie
Licitaţia pentru loturile 3 şi 4 ale drumului expres Piteşti-Craiova va avea loc până la sfârşitul lunii aprilie, a anunţat, luni, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
Cherestea confiscată de poliţişti
În cadrul unei acţiuni desfăşurată duminică, 17 martie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul celor de la Poliţia Rutieră, au depistat în trafic, pe Drumul Naşional 64, pe raza comunei Pleșoiu, un conducător auto care transporta material lemnos.
Microbuz răsturnat la Valea Mare (VIDEO)
Un accident rutier a avut loc în dimineața zilei de duminică la Valea Mare.
prev
next
Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice efectuează, joi, 197 de percheziţii domiciliare, în 19 judeţe şi în Capitală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari, prin evaziune fiscală.
Un bărbat de 76 de ani din Craiova a murit, miercuri dimineață, după ce a fost lovit de un tren...
În cadrul unei acţiuni desfăşurată duminică, 17 martie a.c., polițiștii Serviciului de...
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus, ieri, 14 martie 2019, punerea sub control judiciar a medicului Cristina Mischie. Aceasta este acuzată de două acte de luare de mită.
Consilierii slătineni au hotărât miercuri predarea stadionului „1Mai“ către...
Dacă lucrurile decurg bine, în vară slătinenii vor putea merge la primul restaurant...
Clădirea centrală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina va fi reabilitată în cadrul unui proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii.
Virusul gripal tip A, subtip H1, continuă să facă ravagii printre olteni. A fost înregistrat...
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață că e declarată epidemie de...

Life style

La 23 de ani studentul la psihologie în cadrul Universităţii Harvard Mark Zuckerberg punea bazele reţelei de socializare Facebook la 4 februarie 2004, conform theguardian.com.

Hora Unirii, în Cartea Recordurilor

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Hora record 224 ianuarie 2006: Deşi afară erau - 13 grade Celsius, 13.828 de participanţi înregistraţi oficial s-au prins în horă, în încercarea de a dobori recordul stabilit în anul 2005

Slătinenii au cântat şi au dansat în cea mai mare horă din lume. Aproape 14 mii de oameni au participat la acest eveniment, iar alte câteva mii au asistat.

Evenimentul a avut loc într-o zi cu o semnificaţie aparte pentru toţi românii: 24 ianuarie, Ziua Marii Uniri. Euro Hora Unirii, cum au numit-o autorităţile, a scos în stradă jumătate de oraş, în ciuda temperaturii de minus 13 grade. Eforturile oamenilor nu au fost zadarnice. Precedentul record al numărului de oameni care cântă şi dansează în stradă era de 11.961 şi a fost stabilit pe 2 mai 2005 la Sofia, în Bulgaria, unde cea mai mare horă a implicat 11.961 de participanţi, în Piaţa Alexander Nevski.

Pentru ca oraşul Slatina să intre în Cartea Recordurilor, cei aproape 15.000 de participanţi, coordonaţi de cântăreţul Gabriel Cotabiţă, printr-o staţie de amplificare montată în oraş, au îndurat gerul de -13°C timp de aproximativ 45 de minute, cât au durat repetiţiile şi dansul. Hora s-a întins pe aproximativ un kilometru, pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, şi s-a format pe şapte rânduri, începând de la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Toate cele aproape 14.000 de ecusoane înseriate, tipărite, au fost epuizate cu câteva minute înainte de marele eveniment, dar în horă şi pe trotuarele Bulevardului A.I. Cuza s-au mai aflat alte câteva mii de olteni fără număr oficial de participant. Oficial, în dans au intrat 13.828 de persoane cu ecuson valid, fapt consemnat de notarul Veronica Constantinescu în Certificarea eliberată ca dovadă pentru oficialii Guinness Book. Aceştia au mai cerut şi numeroase dovezi foto şi video, întrucât nici un observator oficial nu s-a deplasat la Slatina pentru a asista la acest eveniment. Printre condiţiile impuse de regulamentul „celui mai mare dans în cerc" s-au numărat continuitatea rândurilor şi interpretarea horei de toţi dansatorii timp de cinci minute, fără întrerupere.

 

Hora Unirii de la Slatina a intrat oficial în Cartea Recordurilor

Primăria Slatina a primit confirmarea oficialilor Guinness Book că tentativa de a stabili recordul la cea mai mare horă din lume a fost omologată drept record mondial. Primăria Slatina a primit, după şase luni de aşteptare, confirmarea oficialilor de la Cartea Recordurilor că încercarea locuitorilor municipiului de a stabili un record la categoria cea mai mare horă, din în data de 24 ianuarie 2006, a fost omologată drept record mondial. Guinness World Records a trimis municipalităţii o scrisoare de confirmare a recordului, precum şi un certificat care atestă faptul că acest obiectiv a fost atins. Hora de la Slatina, desfăşurată cu prilejul celebrării Zilei Unirii, în 24 ianuarie 2006, chiar în centrul oraşului, este menţionată acum în documentele oficiale că a avut nu mai puţin de 13.828 de participanţi.

Hora record 1Hora record 3

Video Slatina

Culinar

Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...
Preparare: Puiul spălat și tranșat se pune la foc un 1,5 l de apă – avându-se grijă să se...

oferta filmari

Economie

Prolyte a demarat investiţia în urmă cu mai bine de doi ani iar fabrica se întinde pe...
Cel mai mare eveniment expozitional din Oltenia dedicat bunurilor de larg consum si serviciilor...

Beauty & style

Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe pleoapele superioare. În acest fel ochii tăi vor părea mai mari chiar dacă nu ai folosit mascara
Exclude orice produs care conţine particule strălucitoare, precum un iluminator prea puternic...
Cele mai bune sfaturi ca să ai o energie debordantă, să scapi de kilogramele în plus şi să...

Medicină veterinară

Ai grijă de animăluțul tău? Atunci urmărește cu atenție rândurile următoare întrucât babesioza este o boală groaznică și se vindecă foarte greu. 
Free Joomla! templates by Engine Templates