Au murit arși în casă!
Pompierii de la Garda Vișina și Detașamentul Caracal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit noaptea trecută, în localitatea Obârșia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.
Blocați în mașini din cauza viscolului
Vremea rea s-a întors în țară!
Descinderi DIICOT la Slatina şi Brebeni
Poliţiştii SCCO şi procurorii DIICOT au efectuat două percheziţii domiciliare efectuate în Slatina şi comuna Brebeni.  
Donaţii pentru o expoziţie inedită la Muzeul Judeţean Olt
Muzeul Judeţean Olt strânge pentru o expoziţie ce readuce în actualitate viaţa din perioada comunistă.
Incendiu puternic la Grădinile
O casă cu mansardă din lemn a fost distrusă aproape în totalitate de un incendiu izbucnit marţi noaptea, în comuna Grădinile.
prev
next
Pompierii de la Garda Vișina și Detașamentul Caracal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit noaptea trecută, în localitatea Obârșia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.
Vremea rea s-a întors în țară!
Poliţiştii SCCO şi procurorii DIICOT au efectuat două percheziţii domiciliare efectuate în...
Muzeul Judeţean Olt strânge pentru o expoziţie ce readuce în actualitate viaţa din perioada comunistă.
Guvernul României a prevăzut în buget suma de bani pentru construirea drumului expres...
Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este eliberat condiționat vineri, după ce Tribunalul Mehedinți...
Virusul gripal tip A, subtip H1, continuă să facă ravagii printre olteni. A fost înregistrat al patrulea deces din cauza gripei în acest sezon la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Este vorba despre o femeie în vârstă de 57 de ani, din Balş. Aceasta a murit din cauza...
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață că e declarată epidemie de...
Inspectorii DSV au sechestrat peste 300.000 de ouă, însă peste 280.000 de bucăți au fost...

Life style

La 23 de ani studentul la psihologie în cadrul Universităţii Harvard Mark Zuckerberg punea bazele reţelei de socializare Facebook la 4 februarie 2004, conform theguardian.com.

Nicolae Buică

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Nicolae BuicaNicolae Buică, (n. 11 noiembrie 1855, Slatina — d. 1932, Bucureşti) a fost un violonist român, numele său având o rezonanţă aparte în faţa tuturor înaintaşilor lui, prin educaţia profesională (elev al lui Carl Flesh la Conservatorul din Bucureşti), contactul cu repertoriul clasic de concert şi cu viaţa muzicală din străinătate, încă din ţinereţe şi dorinţa de a ridica muzica populară românească pe o nouă treaptă artistică. „Faimosul virtuoz român”, cum a fost numit de către presa germană, a depăşit stadiul cunoscut de muzică lăutărească românească în sec. XIX.

S-a născut la data de 11 noiembrie 1855 la Slatina, în judeţul Olt, într-o veche dinastie de lăutari, fiind fiul violonistului Bebe Buică.

În 1860 este părăsit de către tatăl său, care se recăsătorise, şi lăsat în grija unchiului său, Gheorghe Buică. Din 1862 cântă în taraful acestuia la berăria „Bazilescu” din Craiova, ca vioară a doua.

În 1869 este auzit aici de către violonista pregătită clasic Paula Grepell şi este recomandat de către aceasta Conservatorului din Bucuresti (cunoscându-i personal pe marii profesori ai vremii George Fontino şi Eugenia Bazelli). În acelaşi an, Nicolae Buică se mută în Bucureşti şi este primit în clasa de vioară a lui Carl Flesch.

În 1871 este absolvent al Conservatorului, iar în 1872 se căsătoreşte cu arhitecta Elvira Pop Florantin, fiica filozofului Ioan Pop Florantin, şi se mută la Paris cu aceasta, în urma unei burse. Aici îşi desăvârşeşte studiile, în 1874 primind titlul de „Mare maestru al viorii” acordat de către Conservatorul din Paris. Tot acum primeşte şi un angajament la teatrul „Alhambra” şi apare de două ori ca solist la „Kaukasisches Schloss” şi ca şef de orchestră la teatrul „Rejanne”.

În 1911, găsindu-şi primul său impresar, se alătură orchestrei unchiului său la restaurantul „Cafe-Schtieber” din Viena.

După concertul din 1912 al tarafului unchiului său Gheorghe Buica la „Abbazia-Fiume”, Nicolae Buică reuşeşte să contracteze câteva angajamente la hotelurile „Wagner” şi „Quarnero” din Rusia, unde conduce o orchestră mică. Aici, cu ajutorul unchiului său, învaţă repertoriul său de muzică populară rusească („Ei Uhnem” devine standard în repertoriul său) şi tot aici compune, în stil rusesc „Armonica” şi „Ruseasca”.

În 1914 se întoarce în ţară, odată cu începutul Primului Război Mondial, şi cântă la restaurantele „Cişmigiu”, „Enescu”, „Gradina Otetelişeanu” şi „Iordache”. La ultimul dintre acestea cântă în taraful celui mai tehnic ţambalist al Bucureştiului perioadei, Lică Ştefănescu.

În perioada 1916 - 1918 îşi câştigă şi supranumele, în Germania, de „Weltberuhmte rumanische Violinvirtuose” (faimosul violonist virtuoz român).

În 1918 participă la un recital alături de George Enescu la Teatrul Naţional din Iaşi, iar în 1921 pleacă în Turcia. Aici organizează o orchestră simfonică pe care o dirijează la „Petit Champs-Theatre”.

În perioada 1922 - 1930, îşi diversifică repertoriul, renunţând din ce în ce mai mult la repertoriul popular, având piese de Max Bruch şi Saint-Saens, „Perpetuum mobile” de Paganini sau „Zigeunerweisen” de Sarasate. Primeşte angajamente notabile la Londra („Paladeum Theater”), dar şi la Nissa („Hotel Savoy”) sau Bruxelles („Palais d'ete”).

În 1926 începe să înregistreze un număr mic de discuri, la casa de discuri Perfection Concert Record, cu piesele „Carnavalul de Veneţia”, „Hora nopţii” sau „Unde sunt copiii mei”, între altele.

În ultimii săi ani ai vieţii (1929 - 1932) a cântat în Germania. Printre cele din urmă contracte, cele mai importante sunt la München (restaurantul din cartierul Leopold-Stadt) şi Dresda („Hotel Esplanad”) 

Video Slatina

Culinar

Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...
Preparare: Puiul spălat și tranșat se pune la foc un 1,5 l de apă – avându-se grijă să se...

oferta filmari

Economie

Prolyte a demarat investiţia în urmă cu mai bine de doi ani iar fabrica se întinde pe...
Cel mai mare eveniment expozitional din Oltenia dedicat bunurilor de larg consum si serviciilor...

Beauty & style

Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe pleoapele superioare. În acest fel ochii tăi vor părea mai mari chiar dacă nu ai folosit mascara
Exclude orice produs care conţine particule strălucitoare, precum un iluminator prea puternic...
Cele mai bune sfaturi ca să ai o energie debordantă, să scapi de kilogramele în plus şi să...

Medicină veterinară

Ai grijă de animăluțul tău? Atunci urmărește cu atenție rândurile următoare întrucât babesioza este o boală groaznică și se vindecă foarte greu. 
Free Joomla! templates by Engine Templates