Virusul West Nile a făcut o victimă în Olt

virus west nileUn bărbat în vârstă de 81 de ani a murit în luna august în urma infecției cu virusul West Nile. Cazul din Olt este unul dintre cele șase decese înregistrate la nivel național în ultimele patru luni.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în perioada 9 mai – 30 august 2017 s-au înregistrat 16 cazuri de infecție cu virusul West Nile, iar șase persoane dintre acestea au decedat.

Una dintre victime este din județul Olt, un pensionar de 81 de ani, din comuna Radomirești. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt spun că debutul bolii a fost în data de 5 august, trei zile mai târziu pacientul fiind internat la Spitalul Universitar din București, unde pe 12 august a murit.

În vederea diminuării numărului de cazuri cu infecție West Nile, DSP Olt face următoarele recomandări pentru populație: să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi; să utilizeze substanțe chimice repelente de țânțari; să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă (plase de țânțari); să asigure desecarea bălțirilor de apă din jurul gospodăriilor; să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...