Gripa porcină se extinde

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

AH1N1În această săptămână au mai fost raportate încă 12 cazuri de îmbolnăviri cu virus AH1N1. Cele 80 de cazuri de gripă cu virus AH1N1 semnalate, judeţul Olt se află pe locul al treilea în ţară la numărul de îmbolnăviri, după Constanţa şi Bucureşti,

Gripa continuă să se extindă în Olt, alte douăsprezece cazuri fiind confirmate de Institutul Cantacuzino. Pacienţii au vârste cuprinse între 5 şi 78 de ani şi sunt din localităţile Potcoava, Craiova, Piatra-Olt, Dăneasa şi Slatina. Niciunul din ei nu se vaccinase împotriva gripei în acest sezon rece.

Situaţia cumulativă a cazurilor de gripă în intervalul 1 octombrie 2015-10 martie 2016 arată un total de 80 cazuri, din care 71 cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H1 (gripa pandemică 2009), din care 3 cazuri decedate; 7 cazuri confirmate cu virusul gripal tip A; un caz confirmat cu virusul gripal tip A subtip H3; un caz confirmat cu virusul gripal tip B. „Toate cazurile au fost izolate în Spitalul Judetean de Urgenţă Slatina, alte 5 cazuri fiind internate în unitatea spitalicească la data de 10 martie, ora 12:00”, a mai spus Gabriela Gogiu.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...