Al treilea deces din cauza gripei

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

spitalul de urgenta florascaDirecţia de Sănătate Publică Olt a înregistrat al treilea deces cauzat de infecţia cu virusul gripal. Bărbatul, avea 38 de ani şi a murit la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

Bărbatul era cântăreţ la biserica din localitate. El a fost transferat la un spital din Capitală, din cauza complicaţiilor apărute. „Bărbatul a fost transferat la Spitalul de Urgenţă Floreasca pe 2 martie, iar pe data de 5 a decedat. Diagnosticul de deces a fost gripă tip A subtip H1, insuficienţă respiratorie hipoxemică, hipertensiune arterială. Data informării Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control Boli Transmisibile privind decesul este 8 martie. Bărbatul nu era vaccinat antigripal în sezonul 2015-2016”, a declarat Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt.

Situaţia cumulativă a cazurilor de gripă în intervalul 1 octombrie 2015-7 martie 2016 însumează 68 cazuri, din care 66 cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H1 (gripa pandemică 2009), din care trei cazuri decedate; un caz confirmat cu virusul gripal tip A subtip H3; un caz confirmat cu virusul gripal tip B. Toate cazurile au fost izolate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Alte patru cazuri au fost internate în SJU Slatina în cursul zilei de 8 martie.

 

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...