Al doilea deces provocat de gripa porcină

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

al doilea deces cauzat de gripa porcinaGripa porcină a cauzat al doilea deces cauzat în județul Olt. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, din comuna Radomireşti, nu era vaccinat antigripal şi avea şi alte afecţiuni.

10 locuitori ai judeţului s-au îmbolnăvit de gripă, ei primind confirmarea prezenţei virusului AH1N1 de la Institutul Cantacuzino Bucureşti. Bolnavii au vârste cuprinse între 1 şi 76 de ani şi provin din medii sociale diferite.

Numărul total al bolnavilor a ajuns la 58 de cazuri - un bolnav, de 42 de ani, salariat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, un salariat de 55 de ani al Casei de Cultură Drăgăneşti-Olt, un bărbat de 38 de ani cântăreţ la biserica din comuna Mărunţei, o persoană de 47 de ani fără ocupaţie din Slatina, un pensionar cu handicap de 52 de ani din comuna Dobreţu, un pensionar cu handicap de 40 de ani din oraşul Balş, un alt pensionar de 76 de ani din Slatina, un student de 21 de ani la Universitatea Politehnică Bucureşti; printre bolnavi sunt şi doi copii - unul de 1 an şi 11 luni care nu frecventează colectivităţi de învăţământ din comuna Curtişoara şi un altul de 5 ani, care frecventează Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7 Slatina. Niciunul nu era vaccinat antigripal.

Situaţia cumulativă a cazurilor de gripă de la începutul perioadei de supraveghere până la data de 3 martie este de 58 cazuri, după cum urmează: 57 cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H1(gripa pandemică 2009); un caz confirmat cu virusul gripal tip A subtip H3; 6 cazuri internate în SJU Slatina la data de 3 martie, două decese.

Al doilea deces cauzat de gripa porcină a fost înregistrat de DSP în această săptămână, fiind vorba de un pensionar cu handicap de 43 de ani din comuna Radomireşti.  

Citește mai multe despre gripa porcină.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...