Deces din cauza gripei sezoniere

gripa-sezonieraÎn ultima săptămână s-au înregistrat 1.317 cazuri de infecţii respiratorii acute, din care 81 cazuri internate în unităţile spitaliceşti cu paturi din judeţ, 542 cazuri de pneumonii, din care 125 cazuri internate şi nouă cazuri de gripă.

 Suspiciuni de gripă sezonieră au fost înregistrate la nouă pacienţi. Şapte cazuri au fost diagnosticate cu virusul gripal de tip A, subtip H 3, iar celelalte două cazuri cu virusul gripa tip B. Dintre acestea, doar şapte au fost confirmate, printre care se află şi un caz de deces, din cauza virusului gripal tip A, subtip H 3. Este vorba despre un pensionar, boala debutând pe 23 martie 2015 şi tot atunci cazul a fost confirmat cu virusul gripal A H 3.

Pacientul a fost internat pe Secţia Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina în data de 17 martie, diagnosticul pus de cadrele medicale fiind insuficienţă respiratorie acută, febră de 38 de grade Celsius, tuse slab productivă, dispnee, insuficienţă cardiacă congestivă clasa a III–a NYHA esenţială, diabet zaharat tip II. Diagnosticul de laborator emis de Institutul Cantacuzino Bucureşti, în urma probei recoltate după o săptămână de la internare, arăta că acest caz prezenta virus gripal de tip A, subtip H 3. Confirmarea a fost făcută pe data de 25 martie, pentru ca în ziua următoare bărbatul să moară din cauza gripei sezoniere.

Rezultatul examenului anatomo- patologic arată că bărbatul a decedat din cauza unei insuficienţe cardiace congestive clasa a III–a NYHA esentiala, diabetului zaharat tip II şi a gripei de tip A, subtip H 3. Deşi s-a stabilit cauza decesului rudele pacientului susţin că acesta ar fi fost răpus de …gripa porcină. Situaţia cumulativă a cazurilor de gripă, de la începutul perioadei de supraveghere, a ajuns la 42 de cazuri. 15 olteni au fost diagnosticaţi cu virusul gripal tip B, cinci cazuri cu virusul gripal tip A subtip H 1 - gripă pandemică 2009 (n.red. - gripă porcină), 21 cazuri cu virusul gripal tip A subtip H 3 şi o coinfecţie cu virusul gripal tip A subtip H 3, plus virusul gripal tip B.

Din totalul de cazuri de gripă, cinci au fost decese. Doi olteni au murit după ce au fost diagnosticaţi cu virus gripal tip A subtip H 3, un alt caz cu virus gripal tip B, iar doi locuitori ai judeţului au murit din cauza gripei porcine, fiind diagnosticaţi cu virus gripal tip A subtip H 1 - gripă pandemică 2009.

Din cauza cazurilor de gripă sezonieră confirmate, încă de la începutul lunii martie 2015, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a instituit carantină pe cinci secţii, respectiv ATI, Pediatrie, Neonatologie, Boli Infecţioase şi Secţiile de Chirurgie, carantină care este menţinută în continuare.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...