Fructele de goji: Dovada că fac minuni

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

gojiGoji, acest fruct magic, numit şi “fructul longevităţii”, a devenit, în ultima perioadă, noul secret al sănătăţii vârstnicilor, iar popularitatea lui a cunoscut o creştere uriaşă datorită multiplelor beneficii aduse corpului uman.

 Goji este un fruct asiatic de culoare roşie, originar din Himalaya, ce datează din anii 800, produs de o specie de arbuşti din familia Solanacee, care include, printre altele, roşiile şi vinetele.

Goji înfloreşte începând din luna iunie şi fructifică începând cu luna august, având perioade când are şi flori, şi fructe.

Fructele sunt mici (1-2 cm lungime), alungite, dulci şi pline de seminţe. La noi, este cunoscut sub denumirea de “cătină de gard”.

Aceste fructe au în compoziţia lor 21 de minerale, printre care fier, magneziu, potasiu, calciu, fosfor sau seleniu, 18 aminoacizi şi 8 substanţe esenţiale vieţii. De asemenea, conţin vitamina C în cantităţi foarte mari (de 400 de ori mai mult decât în portocale) şi vitaminele B1, B2, B6 sau vitamina B12. O altă vitamină este vitamina E, destul de rar întâlnită în alimente şi extrem de benefică.

Fructele de goji pot fi consumate ca atare, gătite sau uscate (precum stafidele), dar şi sub formă de ceai, sucuri sau băuturi medicinale. Pentru obţinerea maximă de beneficii, se recomandă consumarea întregului fruct.

În medicina tradiţională, scrie agerpres.ro, sunt folosite, de mult timp, pentru îmbunătăţirea vederii, prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale. De altfel, îmbunătăţesc circulaţia, întăresc funcţia inimii, întârzie instalarea senzaţiei de oboseală şi cresc vitalitatea.

Conţinutul mare de vitamina C ajută la creşterea şi repararea ţesuturilor umane, la vindecarea rănilor, menţinerea sănătăţii cartilajelor, oaselor şi dinţilor. Prin conţinutul de zinc, ajută în reglarea apetitului, gustului şi mirosului, controlul stresului, creşterea şi dezvoltarea normală, sănătatea funcţiilor de reproducere feminine şi masculine.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...