Telekom Romania majorează prețurile serviciilor
Telekom Romania va majora prețurile serviciilor începând de la 1 martie 2020 ca urmare a creșterii costurilor legate de furnizarea serviciilor de comunicații, precum și din cauza creșterii costurilor în toatele sectoarele de business.
Carantină în două orașe din China
Orașul Huanggang, cu o populație de 7 milioane de locuitori, este al doilea pus în carantină de autoritățile chineze, ca măsură de a opri răspândirea numărului de infecții provocate de un nou coronavirus, transmite BBC.
Focare de pestă porcină la Vișina și Cârlogani
Două focare de pestă porcină au fost confirmate la Vișina și două cazuri la mistreți pe fondul de vânătoare Cârlogani
Bărbat de 78 de ani, mort din cauza gripei în Argeș
A fost confirmat primul deces în județul Argeș cauzat de gripă. Este vorba despre un bărbat de 78 de ani din Pitești.
Amendată pentru că și-a înjurat nora pe Facebook
O femeie din Slatina şi-a înjurat nora pe Facebook și a fost sancționată cu amendă în valoare de 500 de lei.
prev
next
Un slătinean a fost reţinut marţi de poliţişti fiind acuzat de pornografie infantilă, act sexual cu un minor, corupere sexuală a minorilor și șantaj.
Un tânăr din Spineni a fost arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor,...
Trei persoane au fost rănite și au ajuns la spital, duminică după-amiaza, în urma unui accident de...
Telekom Romania va majora prețurile serviciilor începând de la 1 martie 2020 ca urmare a creșterii costurilor legate de furnizarea serviciilor de comunicații, precum și din cauza creșterii costurilor în toatele sectoarele de business.
O femeie din Slatina şi-a înjurat nora pe Facebook și a fost sancționată cu amendă în valoare de...
Magistraţii Tribunalului Olt s-au alăturat protestelor anunţate de colegi din ţară
Orașul Huanggang, cu o populație de 7 milioane de locuitori, este al doilea pus în carantină de autoritățile chineze, ca măsură de a opri răspândirea numărului de infecții provocate de un nou coronavirus, transmite BBC.
A fost confirmat primul deces în județul Argeș cauzat de gripă. Este vorba despre un bărbat de 78...
În urma rezultatului pozitiv înregistrat la testele rapide, alţi trei copii din Slatina sunt...

Life style

Un obiectiv turistic din România, Castelul Bran, a fost inclus în lista celor "50 de locuri din lume pe care trebuie să le vezi înainte să mori", unde se mai află monumente precum Capela Sixtină și Catedrala Notre Dame, realizată de portarul american Architectural Digest.

De ce se scarpină cățelul tăo

Asa cum ii spune si numele, DERMATITA, este o inflamatie a pielii, pe cat de simpla pe atat de grava. De ce grava?! Deoarece aceasta este o alergie la o aparent "mica" muşcătura de purice. Si de fapt nu muşcătura este problema, ci saliva acestui minuscul ectoparazit. 
dermatita-la-caine

Saliva produce o boala pruriginoasa. "Culcat in coşul lui câinele se trezeşte brusc si incepe sa se scarpine cu furie. Si se tot scarpină, pana isi face rani. «Dar câinele meu nu are purici», spun unii stăpâni, ducandu-se la medicul veterinar, alarmaţi de fenomen. Din nefericire, destul de mulţi câini sunt sau devin alergici la saliva puricilor si, in asemenea cazuri, una-doua ciupituri sunt suficente pentru a declanşa o adevărata criza", si predispune la dezvoltarea infecţiilor cutanate secundare.

 

Diagnosticarea dermatitei alergice la purici se face, relativ difícil, dat fiind faptul ca mai exista si alte afecţiuni care pot avea simptome asemănătoare, ca de exemplu: alergia alimentara, atopia, raia sarcoptica, infestatiile cu acarieni numite Cheiletieloze, trauma si diferitele cauze ce produc iritaţii locale ale pielii.

 

Diagnosticul de certitudine al acestei afecţiuni este dat de reacţia pozitiva la metodele de control ale infestatici cu purici si a semnelor clinice.

Tratamentul optim al cainelui vostru necesita o imbinare a ingrijirii veterinare profesioniste cu cea efectuata de voi la domiciliu. Continuarea tratamentului la domiciliu, conform prescriptiilor medicului, are o deosebita importanta in special pentru cainii alergici la purici. Medicamentele vor fi administrate intocmai prescriptiei medicului veterinar. Contactati-va medicul veterinar daca intampinati dificultati in adminsitrarea medicamentelor prescrise sau daca rezultatele nu sunt cele asteptate.

Tratamentul implica câteva faze importante:

 

- În primul rand prevenirea muşcăturii de purici prin administrarea de Spot-on-uri, Spray-uri si zgarzi antiparazitare

 

- Tratarea infecţiilor secundare ale pielii cu antibiotice si antimicotice

 

- diminuarea intensităţii pruritului prin urmarea unor cure de scurta durata cu produse non-steroidiene.

 

- și foarte important, pentru a evita reapariţia acestei afecţiuni, habitatul animalului trebuie deparazitat (pentru ca ce exista pe animalul nostru reprezintă doar 5% din populaţia de ectoparaziti din mediul in care patrupedul trăieşte).

 

Pentru a coabita fericiţi cu prietenul cel mai bun al dumneavoastră, urmaţi sfatul specialistului, medicul veterinar. Programati-va imediat o intalnire cu medicul vostru veterinar daca cainele vostru dezvolta leziuni acute ale pielii (dermatita umeda acuta) ca urmare a muscaturilor sau a scarpinarii induse de parazitismul cu purici. Toaletarea frecventa a cainelui vostru cu un „pieptan pentru purici” (des si cu dinti fini) va poate ajuta sa inlaturati o parte din puricii.

 

 

 

Dr. Med. Veterinar, Mariana Culea

 

Cabinet veterinar MAJOR VET Slatina

 

0751/333.336

 

 

Video Slatina

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.
Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...

oferta filmari

Economie

Modelul electric Renault City K-ZE va fi lansat din 2021 pe continentul european, sub marca Dacia,...
Începând cu 1 ianuarie 2020, operatorii de telefonie mobilă care activează pe piaţa...

Beauty & style

Vedete de cinema printre care Salma Hayek şi Eva Longoria au celebrat rolul femeilor în industria filmului în cadrul unei gale strălucitoare desfăşurate duminică la Cannes, în contextul eforturilor de promovare a egalităţii de gen în cinema, domeniu în care, potrivit...
Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ a fost gazda a celei de a III a ediții a...
Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe...

Medicină veterinară

La Ipotești autoritățile au demarat acțiunea de eradicare a tuturor suinelor dintr-o fermă. Până acum, au murit sau au fost omorâți preventiv din cauza pestei aproximativ 3700 de porci.
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...