Încep lucrările la Esplanadă
Din septembrie, zona de promenadă a Slatinei se mută de pe Esplanadă, in noul parc. Odată cu inaugurarea acestuia, constructorul are undă verde pentru a incepe lucrările la Esplanadă.
Biciclist accidentat la Pirelli
Un bărbat a ajuns la spital, după ce a fost accidentat azi de un autoturism.
Bursa „ALEXANDRA MĂCEȘEANU“ pentru curaj
Bursa’ Alexandra Măceșeanu’ va fi acordată liceenilor de către familia fetei dispărute și despre care Gheorghe Dincă a declarat anchetatotilor că ar fi ucis-o, în fiecare an de ziua Alexandrei, pe 15 septembrie.
Și-a omorât fratele cu 10 lovituri de cuțit
Doi frați au ajuns la cuțite din cauza  moștenirii lasate de părinți. După ce au băut bine, aceștia și-au adus aminte că mai au și altele de împărțit, astfel căun bărbat din Sprâncenata  a devenit călăul fratelui său mai mic.
Gheorghe Dincă rămâne în arest
Astăzi, Tribunalul Olt a dispus prelungirea mandatului de arestare pentru Gheorghe Dincă. Inculpatul nu a contestat măsura.
prev
next
Un bărbat a ajuns la spital, după ce a fost accidentat azi de un autoturism.
Doi frați au ajuns la cuțite din cauza  moștenirii lasate de părinți. După ce au băut bine,...
Și anul acesta performanțele elevilor de 10 au fost răsplătite de administrația slătineană. 1.000...
Din septembrie, zona de promenadă a Slatinei se mută de pe Esplanadă, in noul parc. Odată cu inaugurarea acestuia, constructorul are undă verde pentru a incepe lucrările la Esplanadă.
Astăzi, Tribunalul Olt a dispus prelungirea mandatului de arestare pentru Gheorghe Dincă....
Emil Moț a anunțat că restaurantul McDonald’s din Slatina se va deschide săptămâna...
Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina a fost reabilitată, de la saloane, la cabinetele medicilor și asistenților medicali până la grupuri sanitare.
Spitalul Județean de Urgență Slatina va avea din această lună o unitate de tromboliză în...
După Osica de Sus și Rusănești, DSVSA Olt a ridicat restricţiile și în gospodăria din...

Life style

Ultimul episod al serialului de televiziune "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones" a stabilit un nou record de audiență, 19,3 milioane de persoane urmărind show-ul duminică seară, în SUA, a anunțat producătorul HBO, citat de Reuters.

Afecțiunile animalelor de companie în sezonul rece

Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

catel bolnavMajoritatea oamenilor știu că în perioada rece, animalele, ca și oameni „răcesc“. Un lucru adevărat, dar nu numai aparatul respirator este afectat ci și aparatul urinar, digestiv, locomotor… 

 

Ca prim semn caracteristic al afecțiunii aparatului respirator este tusea care ar trebui să ne pună pe gânduri; de ce? pentru că este premergătoare altor semne caracteristice - conjunctivita purulentă, jetaj purulent, creșterea temperaturii corporale.

 Pe acest fond de imunitate scăzută pot apărea complicații - laringotraheite, bronșite - dacă animalul nu este prezentat la medicul veterinar. Semnele afectării aparatului urinar în perioada rece și geroasă sunt poliuria - urinări frecvente, hematuria - urina cu sânge. Toate acestea coroborate duc la cistită – inflamații ale mucoasei vezicii urinare care, netratată la timp, duc la afecțiuni renale: nefrite, glomeruronefrite, nefroze.
 

Dacă animalul dumneavoastră mănâncă zăpadă în exces sigur vor apărea problema digestive, ca de exemplu: faringite, gastrite, culminând cu enterocolite. Apariția vomituritiei și vomei spumoase reprezintă un semn al inflamației faringelui. Expunerea prelungită la frig și variațiile de presiune atmosferica afectează aparatul locomotor cu predilecție al animalelor bătrâne, manifestate prin durere, tremurături musculare, semipareze, nevralgii… În toate aceste situații se recomandă evitarea expunerii la frig și tratarea fiecărei afecțiuni începând cu primele semne pentru evitarea complicațiilor.

 Administrarea medicației trebuie instituită de medicul veterinar cu medicamente specifice. În majoritatea cazurilor, administrarea antiinflamatoriilor este obligatorie, iar antibioterapia și imunostimularea nu trebuie neglijată.
 Ar fi bine să îți duci animalul de companie la un control de rutină. Medicul tău veterinar îl poate verifica pe prietenul tău și afla dacă are probleme medicale care l-ar putea face vulnerabil la frig.

În timpul sezonului rece trebuie să îți ții animalul de companie în casă cât de mult poți, iar dacă vrei să-l scoți afară, îmbracă-l (există o sumedenie de hăinuțe pentru căței și pisicuțe!) și neapărat însoțiți-l. Nu-l lăsa să bea apă rece sau să mănânce zăpadă! Este de preferat să-i pui o hăinuță tricotată atunci când este foarte frig sau dacă animalul tău de companie este deja sensibil. Nu lăsa animalele de companie în camerele în care există șeminee sau arzătoare pe gaz pentru că focul îi atrage pe prietenii noștri necuvântători. Ai mai mare grijă la animăluțele mai bătrâne și care suferă de artrită pe timpul iernii. Frigul le poate afecta și mai mult încheieturile, acestea devenind extrem de sensibile. De aceea, prietenul tău va părea mult mai stângaci decât de obicei. Stai foarte aproape de aceste animăluțe atunci când urcă scările sau sar de pe mobilă.

 Dr. Aurelian Culea

Cabinet veterinar MAJOR VET Slatina

 0751/333.336

Video Slatina

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.
Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...

oferta filmari

Economie

Legea asigurărilor obligatorii a locuințelor va fi modificată, polița urmând a acoperi, pe...
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, adoptarea unui act normativ prin care TVA va scădea de...

Beauty & style

Vedete de cinema printre care Salma Hayek şi Eva Longoria au celebrat rolul femeilor în industria filmului în cadrul unei gale strălucitoare desfăşurate duminică la Cannes, în contextul eforturilor de promovare a egalităţii de gen în cinema, domeniu în care, potrivit...
Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ a fost gazda a celei de a III a ediții a...
Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe...

Medicină veterinară

Ai grijă de animăluțul tău? Atunci urmărește cu atenție rândurile următoare întrucât babesioza este o boală groaznică și se vindecă foarte greu. 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...