Pisică prinsă în geam, salvată de pompieri VIDEO

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

pisica prinsa in geamSolicitare inedită primită de pompierii Detașamentului Slatina prin apel la 112

Militarii au intervenit duminică după-amiaza în municipiul Slatina, strada Arcului, pentru salvarea unei pisici prinse în deschiderea unui geam, la un apartament situat la etajul patru al blocului 2 ATCI. În apartament nu se afla nimeni, apelul la 112 fiind inițiat de un vecin.

La fața locului s-a deplasat o auto-platformă pentru intervenție și salvări de la înălțime. În momentul sosirii pompierilor, pisica se afla blocată în geamul de la balcon deschis „în foarfecă”.

„Militarii au amplasat tehnica de intervenție, iar în momentul în care se aflau la nivelul primului etaj al blocului, la fața locului a ajuns proprietara apartamentului și a pisicii. Unul dintre pompieri a intrat în imobil și a reușit să salveze animalul prin interiorul balconului iar pisica a fost predată proprietarei“, a declarat plutonier major Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt ISU Olt.

În anul 2015, pompierii olteni au înregistrat 50 de intervenții pentru salvări de animale, iar pe timpul acțiunilor de intervenție au mai fost salvate alte 123 de animale și 544 de păsări.

pisica prinsa in geam1