Au murit arși în casă!
Pompierii de la Garda Vișina și Detașamentul Caracal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit noaptea trecută, în localitatea Obârșia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.
Blocați în mașini din cauza viscolului
Vremea rea s-a întors în țară!
Descinderi DIICOT la Slatina şi Brebeni
Poliţiştii SCCO şi procurorii DIICOT au efectuat două percheziţii domiciliare efectuate în Slatina şi comuna Brebeni.  
Donaţii pentru o expoziţie inedită la Muzeul Judeţean Olt
Muzeul Judeţean Olt strânge pentru o expoziţie ce readuce în actualitate viaţa din perioada comunistă.
Incendiu puternic la Grădinile
O casă cu mansardă din lemn a fost distrusă aproape în totalitate de un incendiu izbucnit marţi noaptea, în comuna Grădinile.
prev
next
Pompierii de la Garda Vișina și Detașamentul Caracal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit noaptea trecută, în localitatea Obârșia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.
Vremea rea s-a întors în țară!
Poliţiştii SCCO şi procurorii DIICOT au efectuat două percheziţii domiciliare efectuate în...
Muzeul Judeţean Olt strânge pentru o expoziţie ce readuce în actualitate viaţa din perioada comunistă.
Guvernul României a prevăzut în buget suma de bani pentru construirea drumului expres...
Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este eliberat condiționat vineri, după ce Tribunalul Mehedinți...
Virusul gripal tip A, subtip H1, continuă să facă ravagii printre olteni. A fost înregistrat al patrulea deces din cauza gripei în acest sezon la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Este vorba despre o femeie în vârstă de 57 de ani, din Balş. Aceasta a murit din cauza...
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață că e declarată epidemie de...
Inspectorii DSV au sechestrat peste 300.000 de ouă, însă peste 280.000 de bucăți au fost...

Life style

La 23 de ani studentul la psihologie în cadrul Universităţii Harvard Mark Zuckerberg punea bazele reţelei de socializare Facebook la 4 februarie 2004, conform theguardian.com.

Mircea Dinescu, la Târgul de Turism al Olteniei

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

mircea dinescu imbatat de mireasma painii caldePortul Cultural  Cetate, recunoscut pentru gastronomia sa inspirată de vechi reţete boiereşti,  împreună cu ‘Vinul lui Dinescu’, produs la Crama Galicea Mare, vor avea un loc special la Târgul de Turism al Olteniei - ediția I, în perioada 18-20 martie 2016, la Craiova.

Din ce în ce mai popular ca destinaţie de turism, Portul - unde în acest an vor ancora din nou vasele de croaziera ce coboară sau urcă spre Viena cu turiști din Statele Unite, Canada, Africa de Sud, Australia şi Noua Zeelandă - continuă să găzduiască evenimente culturale organizate sub auspiciile Fundaţiei pentru Poezie ‘Mircea Dinescu’: SoNoRo Interferenţe, un workshop de muzică de cameră care precede şi pregăteşte Festivalul SoNoRo, tabere de traduceri (împreună cu Goethe Institut şi parteneri din Germania), tabere de sculptură (care au punctat deja viitorul Înger Parc - răspunsul polemic al lui Mircea Dinescu la proiectul Dracula Parc), spectacole de teatru în colaborare cu festivaluri de renume (Festivalul Shakespeare de la Craiova, Festivalul de Teatru de la Sibiu), rezidenţe pentru scriitori și artişti plastici, simpozioane şi întâlniri culturale cu parteneri regionali şi internaţionali și, la sfîrșitul fiecărei veri, Divanul Degustătorilor de film și artă culinară.

Salutăm prezența la Târgul de Turism al Olteniei a maestrului Mircea Dinescu, care ni se alătură pentru construcția celui mai important brand al nostru: "Oltenia".

Iată ce gînduri i-a stîrnit lui Mircea Dinescu invitația la acest eveniment:

Întors la Iasnaia Poliana după ce participase ca tînăr ofițer la războiul ruso-turc, Lev Tolstoi își notează în jurnal o frază emoționantă: „Astă noapte am visat la Calafat...”. Din pricina acestei fraze mi-am cumpărat eu pe malul Dunării, la Calafat, casa istorică a unui negustor de vinuri grec, situată chiar pe dîmbul de unde Regele Carol I a rostit și el, în clipa cînd tunurile noastre au început să tragă spre Vidin, o frază celebră: „Asta-i muzica ce-mi place!".
Dacă vă mai amintesc și de vremea poveștilor de acum 80 de ani, cînd Dumnezeu a făcut un scurt popas la Maglavit - care-i la o azvîrlitură de băț de Port Cetate, trebuie să recunoașteți că brandul Olteniei, susținut de Tolstoi, Regele Carol I și Dumnezeu, ține chiar de miracol.”

Video Slatina

Culinar

Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...
Preparare: Puiul spălat și tranșat se pune la foc un 1,5 l de apă – avându-se grijă să se...

oferta filmari

Economie

Prolyte a demarat investiţia în urmă cu mai bine de doi ani iar fabrica se întinde pe...
Cel mai mare eveniment expozitional din Oltenia dedicat bunurilor de larg consum si serviciilor...

Beauty & style

Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe pleoapele superioare. În acest fel ochii tăi vor părea mai mari chiar dacă nu ai folosit mascara
Exclude orice produs care conţine particule strălucitoare, precum un iluminator prea puternic...
Cele mai bune sfaturi ca să ai o energie debordantă, să scapi de kilogramele în plus şi să...

Medicină veterinară

Ai grijă de animăluțul tău? Atunci urmărește cu atenție rândurile următoare întrucât babesioza este o boală groaznică și se vindecă foarte greu. 
Free Joomla! templates by Engine Templates