Cine au fost Constantin şi Elena, cei doi sfinţi prăznuiţi pe 21 mai
Credincioșii ortodocși îi serbează, marți, pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, datorită cărora creştinismul a devenit religie permisă, jertfele sângeroase au fost interzise şi duminica a fost stabilită zi de odihnă în Imperiul Roman, perioada în care au domnit fiind cunoscută ca "Epoca de Aur".
Cod GALBEN de averse şi furtuni
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineaţă, o nouă atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, prin care a fost prelungită perioada de valabilitate până marţi dimineaţă şi a fost extins numărul de judeţe afectate, de la nouă la 27.
TIR încărcat cu cărămidă, răsturnat la Saru VIDEO
Un grav accident rutier a avut loc în noaptea dintre duminică și luni pe Drumul European 574, zona Pădurea Saru.
Prognoză BNR: Inflaţie de 4,2% pentru finalul acestui an
Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 3,3% pentru 2020, a anunţat, miercuri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, într-o conferinţă de presă în care a prezentat Raportul trimestrial asupra inflaţiei.
INSCOP Research: Aproape două treimi din populație susțin unirea României cu Republica Moldova
Aproape două treimi din populație susțin unirea României cu Republica Moldova și puțin peste jumătate dintre respondenți consideră că, în cazul ipotetic al unui asemenea eveniment, țara noastră ar deveni mai puternică, conform sondajului realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS.
prev
next
Un grav accident rutier a avut loc în noaptea dintre duminică și luni pe Drumul European 574, zona Pădurea Saru.
Polițiștii Serviciului de Investiții Criminale au reținut un bărbat bănuit de săvârșirea...
În această săptămână, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineaţă, o nouă atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, prin care a fost prelungită perioada de valabilitate până marţi dimineaţă şi a fost extins numărul de judeţe afectate, de la nouă la 27.
Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul...
Drumarii de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov au început să curețe...
După Osica de Sus și Rusănești, DSVSA Olt a ridicat restricţiile și în gospodăria din Cilieni, afectată de pesta porcină. Testele de laborator au arătat că porcul santinelă este sănătos.
Un număr de şase focare de varicelă sunt în evoluţie la unităţi de învăţământ...
Marţi, 9 aprilie, în ședință extraordinară, consilierii județeni au apobat bugetul județului...

Life style

Ultimul episod al serialului de televiziune "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones" a stabilit un nou record de audiență, 19,3 milioane de persoane urmărind show-ul duminică seară, în SUA, a anunțat producătorul HBO, citat de Reuters.

Mircea Dinescu, la Târgul de Turism al Olteniei

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

mircea dinescu imbatat de mireasma painii caldePortul Cultural  Cetate, recunoscut pentru gastronomia sa inspirată de vechi reţete boiereşti,  împreună cu ‘Vinul lui Dinescu’, produs la Crama Galicea Mare, vor avea un loc special la Târgul de Turism al Olteniei - ediția I, în perioada 18-20 martie 2016, la Craiova.

Din ce în ce mai popular ca destinaţie de turism, Portul - unde în acest an vor ancora din nou vasele de croaziera ce coboară sau urcă spre Viena cu turiști din Statele Unite, Canada, Africa de Sud, Australia şi Noua Zeelandă - continuă să găzduiască evenimente culturale organizate sub auspiciile Fundaţiei pentru Poezie ‘Mircea Dinescu’: SoNoRo Interferenţe, un workshop de muzică de cameră care precede şi pregăteşte Festivalul SoNoRo, tabere de traduceri (împreună cu Goethe Institut şi parteneri din Germania), tabere de sculptură (care au punctat deja viitorul Înger Parc - răspunsul polemic al lui Mircea Dinescu la proiectul Dracula Parc), spectacole de teatru în colaborare cu festivaluri de renume (Festivalul Shakespeare de la Craiova, Festivalul de Teatru de la Sibiu), rezidenţe pentru scriitori și artişti plastici, simpozioane şi întâlniri culturale cu parteneri regionali şi internaţionali și, la sfîrșitul fiecărei veri, Divanul Degustătorilor de film și artă culinară.

Salutăm prezența la Târgul de Turism al Olteniei a maestrului Mircea Dinescu, care ni se alătură pentru construcția celui mai important brand al nostru: "Oltenia".

Iată ce gînduri i-a stîrnit lui Mircea Dinescu invitația la acest eveniment:

Întors la Iasnaia Poliana după ce participase ca tînăr ofițer la războiul ruso-turc, Lev Tolstoi își notează în jurnal o frază emoționantă: „Astă noapte am visat la Calafat...”. Din pricina acestei fraze mi-am cumpărat eu pe malul Dunării, la Calafat, casa istorică a unui negustor de vinuri grec, situată chiar pe dîmbul de unde Regele Carol I a rostit și el, în clipa cînd tunurile noastre au început să tragă spre Vidin, o frază celebră: „Asta-i muzica ce-mi place!".
Dacă vă mai amintesc și de vremea poveștilor de acum 80 de ani, cînd Dumnezeu a făcut un scurt popas la Maglavit - care-i la o azvîrlitură de băț de Port Cetate, trebuie să recunoașteți că brandul Olteniei, susținut de Tolstoi, Regele Carol I și Dumnezeu, ține chiar de miracol.”

Video Slatina

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.
Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...

oferta filmari

Economie

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, adoptarea unui act normativ prin care TVA va scădea de...
După implementarea cu succes a programului TOMATA, Ministerul Agriculturii a demarat programul...

Beauty & style

Vedete de cinema printre care Salma Hayek şi Eva Longoria au celebrat rolul femeilor în industria filmului în cadrul unei gale strălucitoare desfăşurate duminică la Cannes, în contextul eforturilor de promovare a egalităţii de gen în cinema, domeniu în care, potrivit...
Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ a fost gazda a celei de a III a ediții a...
Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe...

Medicină veterinară

Ai grijă de animăluțul tău? Atunci urmărește cu atenție rândurile următoare întrucât babesioza este o boală groaznică și se vindecă foarte greu. 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...