Cine au fost Constantin şi Elena, cei doi sfinţi prăznuiţi pe 21 mai
Credincioșii ortodocși îi serbează, marți, pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, datorită cărora creştinismul a devenit religie permisă, jertfele sângeroase au fost interzise şi duminica a fost stabilită zi de odihnă în Imperiul Roman, perioada în care au domnit fiind cunoscută ca "Epoca de Aur".
Cod GALBEN de averse şi furtuni
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineaţă, o nouă atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, prin care a fost prelungită perioada de valabilitate până marţi dimineaţă şi a fost extins numărul de judeţe afectate, de la nouă la 27.
TIR încărcat cu cărămidă, răsturnat la Saru VIDEO
Un grav accident rutier a avut loc în noaptea dintre duminică și luni pe Drumul European 574, zona Pădurea Saru.
Prognoză BNR: Inflaţie de 4,2% pentru finalul acestui an
Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 3,3% pentru 2020, a anunţat, miercuri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, într-o conferinţă de presă în care a prezentat Raportul trimestrial asupra inflaţiei.
INSCOP Research: Aproape două treimi din populație susțin unirea României cu Republica Moldova
Aproape două treimi din populație susțin unirea României cu Republica Moldova și puțin peste jumătate dintre respondenți consideră că, în cazul ipotetic al unui asemenea eveniment, țara noastră ar deveni mai puternică, conform sondajului realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS.
prev
next
Un grav accident rutier a avut loc în noaptea dintre duminică și luni pe Drumul European 574, zona Pădurea Saru.
Polițiștii Serviciului de Investiții Criminale au reținut un bărbat bănuit de săvârșirea...
În această săptămână, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineaţă, o nouă atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, prin care a fost prelungită perioada de valabilitate până marţi dimineaţă şi a fost extins numărul de judeţe afectate, de la nouă la 27.
Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul...
Drumarii de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov au început să curețe...
După Osica de Sus și Rusănești, DSVSA Olt a ridicat restricţiile și în gospodăria din Cilieni, afectată de pesta porcină. Testele de laborator au arătat că porcul santinelă este sănătos.
Un număr de şase focare de varicelă sunt în evoluţie la unităţi de învăţământ...
Marţi, 9 aprilie, în ședință extraordinară, consilierii județeni au apobat bugetul județului...

Life style

Ultimul episod al serialului de televiziune "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones" a stabilit un nou record de audiență, 19,3 milioane de persoane urmărind show-ul duminică seară, în SUA, a anunțat producătorul HBO, citat de Reuters.

Jazz la Caracal și Slatina

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Orchestra-Fortelor-Armate-Americane-la-CaracalFormaţia de jazz a Orchestrei Forţelor Navale ale Statelor Unite ale Americii din Europa şi Africa va susţine două concerte de jazz în judeţul Olt, ambele în aer liber. Demersurile pentru organizarea celor două concerte au fost făcute de către reprezentanţii Bazei Militare 99 din comuna Deveselu şi vor fi susţinute în aer liber de Ziua Europei .

 Data de 9 mai 2015 are toate şansele să devină memorabilă pentru locuitorii municipiilor Slatina şi Caracal. Formaţia de jazz a Orchestrei Forţelor Navale ale Statelor Unite ale Americii din Europa şi Africa va susţine două concerte. Primul dintre ele va fi susţinut în Parcul „Constantin Poroineanu” din municipiul Caracal, începînd cu ora 11.00. Înainte de spectacol însă, soldaţii de la Unitatea Militară din comuna Deveselu vor depune, împreună cu oficialităţile locale, coroane de flori la Monumentul Recunoştinţei cu ocazia Zilei Independenţei de la 1877.

La Slatina, formaţia „Jazz Diplomats” va concerta pe Esplanadă. Aceştia vor defila începînd cu ora 17.00 pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza pe traseul cuprins între Casa de Cultură a Tineretului şi Esplanadă. De la ora 18.30, va avea loc şi concertul propriu-zis de jazz, deschiderea spectacolului urmând să fie asigurată de către membrii formaţiei de estradă “Lyra Band”.

Accesul la cele două concerte ale soldaţilor americani american va fi gratuit.

Orchestra Forţelor Armate Americane staţionate în Europa sub comanda locotenent colonelului Beth Steele este staţionată la cazarma Tompkins în Schwetzingen Germania și reprezintă Statele Unite ale Americii şi Forţele Armate la ceremonii, evenimente de celebrare a relaţiilor cu alte ţări şi evenimente diplomatice de prim rang. A fost fondată în anul 1940 şi în prezent, împreună cu grupul său partener Corul Soldaţilor Armatei Statelor Unite în Europa, este cea de-a treia organizaţie muzicală a Armatei SUA ca mărime. În afara graniţelor este cea mai mare orchestră a Statelor Unite şi principalul ambasador muzical al Armatei SUA în Europa. Orchestra reunită a Armatei Statelor Unite în Europa are mai mult de 200 de reprezentaţii pe an şi a avut spectacole în peste 20 de ţări europene şi din Orientul Mijlociu din Rusia până în Irak.

Video Slatina

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.
Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...

oferta filmari

Economie

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, adoptarea unui act normativ prin care TVA va scădea de...
După implementarea cu succes a programului TOMATA, Ministerul Agriculturii a demarat programul...

Beauty & style

Vedete de cinema printre care Salma Hayek şi Eva Longoria au celebrat rolul femeilor în industria filmului în cadrul unei gale strălucitoare desfăşurate duminică la Cannes, în contextul eforturilor de promovare a egalităţii de gen în cinema, domeniu în care, potrivit...
Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ a fost gazda a celei de a III a ediții a...
Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe...

Medicină veterinară

Ai grijă de animăluțul tău? Atunci urmărește cu atenție rândurile următoare întrucât babesioza este o boală groaznică și se vindecă foarte greu. 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...