Jazz la Caracal și Slatina

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Orchestra-Fortelor-Armate-Americane-la-CaracalFormaţia de jazz a Orchestrei Forţelor Navale ale Statelor Unite ale Americii din Europa şi Africa va susţine două concerte de jazz în judeţul Olt, ambele în aer liber. Demersurile pentru organizarea celor două concerte au fost făcute de către reprezentanţii Bazei Militare 99 din comuna Deveselu şi vor fi susţinute în aer liber de Ziua Europei .

 Data de 9 mai 2015 are toate şansele să devină memorabilă pentru locuitorii municipiilor Slatina şi Caracal. Formaţia de jazz a Orchestrei Forţelor Navale ale Statelor Unite ale Americii din Europa şi Africa va susţine două concerte. Primul dintre ele va fi susţinut în Parcul „Constantin Poroineanu” din municipiul Caracal, începînd cu ora 11.00. Înainte de spectacol însă, soldaţii de la Unitatea Militară din comuna Deveselu vor depune, împreună cu oficialităţile locale, coroane de flori la Monumentul Recunoştinţei cu ocazia Zilei Independenţei de la 1877.

La Slatina, formaţia „Jazz Diplomats” va concerta pe Esplanadă. Aceştia vor defila începînd cu ora 17.00 pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza pe traseul cuprins între Casa de Cultură a Tineretului şi Esplanadă. De la ora 18.30, va avea loc şi concertul propriu-zis de jazz, deschiderea spectacolului urmând să fie asigurată de către membrii formaţiei de estradă “Lyra Band”.

Accesul la cele două concerte ale soldaţilor americani american va fi gratuit.

Orchestra Forţelor Armate Americane staţionate în Europa sub comanda locotenent colonelului Beth Steele este staţionată la cazarma Tompkins în Schwetzingen Germania și reprezintă Statele Unite ale Americii şi Forţele Armate la ceremonii, evenimente de celebrare a relaţiilor cu alte ţări şi evenimente diplomatice de prim rang. A fost fondată în anul 1940 şi în prezent, împreună cu grupul său partener Corul Soldaţilor Armatei Statelor Unite în Europa, este cea de-a treia organizaţie muzicală a Armatei SUA ca mărime. În afara graniţelor este cea mai mare orchestră a Statelor Unite şi principalul ambasador muzical al Armatei SUA în Europa. Orchestra reunită a Armatei Statelor Unite în Europa are mai mult de 200 de reprezentaţii pe an şi a avut spectacole în peste 20 de ţări europene şi din Orientul Mijlociu din Rusia până în Irak.