Ce postări nu mai acceptă Facebook

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

facebookCu 1,39 miliarde de utilizatori în toată lumea, Facebook este deja o rețea de comunicare globală, iar zi de zi, miliarde de postări sunt încărcate pe rețeaua de socializare.

 Facebook va clarifica astăzi ”standardele comunității”, regulamentul de ordine interioară care delimitează clar postările permise de cele interzise.

Rețeaua de socializare are o politică neclară în privința conținutului cu tentă violentă sau jignitoare, încercând să limiteze volumul, dar fără să suprime libertatea de exprimare, iar uneori deciziile luate de Facebook de a bloca unele postări par opace și inconstante.

De exemplu, în decembrie 2014, Facebook a blocat o pagină din Rusia care promova protestele antiguvernamentale, însă a lăsat funcțională o ”clonă” a aceleiași pagini.

”Încercăm să găsim un echilibru bazat pe felul în care funcționează comunitatea”, a spus Monika Bickert, șeful departamentului de politică globală al Facebook, citată de New York Times. ”Peisajul e complicat”, a adăugat ea.

Facebook va publica un set noi de reguli și de explicații mai clare, menite să elimine misterul din spatele hotărârilor de a nu permite anumite postări sau de a le șterge imediat.

Monika Bickert susține că Facebook are echipe numeroase care lucrează la orice oră pentru a examina reclamațiile primite de la utilizatori, precizând că niciuna dintre ele nu este soluționată fără avizul unui angajat al rețelei de socializare.

Procesul de evaluare este, însă, unul de durată, iar de multe ori se întâmplă ca o postare jignitoare să devină foarte populară fără ca Facebook să o blocheze.

Mai mult, rețeaua de socializare creată de Mark Zuckerberg a anunțat că utilizatorii pot face apel la deciziile luate de Facebook.

”Dacă contul unei persoane este suspendat, acesta poate contesta hotărârea, iar decizia va fi analizată din nou, ținând cont de noile informații”, a adăugat doamna Bickert.

Facebook a anunțat, într-un raport, că în a doua parte a anului 2014, a blocat 9,707 de postări care încălcau legile unor țări. Guvernul Indian a solicitat interzicerea a 5.832 de postări, în timp ce Turcia a ocupat locul doi în top, cu 3.624.