Încep lucrările la Esplanadă
Din septembrie, zona de promenadă a Slatinei se mută de pe Esplanadă, in noul parc. Odată cu inaugurarea acestuia, constructorul are undă verde pentru a incepe lucrările la Esplanadă.
Biciclist accidentat la Pirelli
Un bărbat a ajuns la spital, după ce a fost accidentat azi de un autoturism.
Bursa „ALEXANDRA MĂCEȘEANU“ pentru curaj
Bursa’ Alexandra Măceșeanu’ va fi acordată liceenilor de către familia fetei dispărute și despre care Gheorghe Dincă a declarat anchetatotilor că ar fi ucis-o, în fiecare an de ziua Alexandrei, pe 15 septembrie.
Și-a omorât fratele cu 10 lovituri de cuțit
Doi frați au ajuns la cuțite din cauza  moștenirii lasate de părinți. După ce au băut bine, aceștia și-au adus aminte că mai au și altele de împărțit, astfel căun bărbat din Sprâncenata  a devenit călăul fratelui său mai mic.
Gheorghe Dincă rămâne în arest
Astăzi, Tribunalul Olt a dispus prelungirea mandatului de arestare pentru Gheorghe Dincă. Inculpatul nu a contestat măsura.
prev
next
Un bărbat a ajuns la spital, după ce a fost accidentat azi de un autoturism.
Doi frați au ajuns la cuțite din cauza  moștenirii lasate de părinți. După ce au băut bine,...
Și anul acesta performanțele elevilor de 10 au fost răsplătite de administrația slătineană. 1.000...
Din septembrie, zona de promenadă a Slatinei se mută de pe Esplanadă, in noul parc. Odată cu inaugurarea acestuia, constructorul are undă verde pentru a incepe lucrările la Esplanadă.
Astăzi, Tribunalul Olt a dispus prelungirea mandatului de arestare pentru Gheorghe Dincă....
Emil Moț a anunțat că restaurantul McDonald’s din Slatina se va deschide săptămâna...
Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina a fost reabilitată, de la saloane, la cabinetele medicilor și asistenților medicali până la grupuri sanitare.
Spitalul Județean de Urgență Slatina va avea din această lună o unitate de tromboliză în...
După Osica de Sus și Rusănești, DSVSA Olt a ridicat restricţiile și în gospodăria din...

Life style

Ultimul episod al serialului de televiziune "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones" a stabilit un nou record de audiență, 19,3 milioane de persoane urmărind show-ul duminică seară, în SUA, a anunțat producătorul HBO, citat de Reuters.

Horia Colibășanu încearcă două premiere

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

horia colibasanu manasluOriginar din municipiul Slatina şi stabilit la Timişoara, alpinistul Horia Colibăşanu vrea ca în ascensiunea din primăvara acestui an să realizeze două noi premiere în cariera sa profesională.

 Slătineanul va încerca coborârea pe schiuri a Muntelui Manaslu, care are o altitudine de 8.163 de metri şi escaladarea aceluiaşi vârf, însă nu pe drumul clasic, ci pe faţa sa nordică, pe o rută nepracticată până acum.

Printre partenerii expediţiei ManasluNorth 2015 se numără şi Primăria Slatina. Muntele Manslu este considerat unul dintre cei mai periculoși munți de peste 8.000 de metri din lume, cu o rată de mortalitate de 9,9%. Potrivit lui Horia Colibăşanu, ascensiunea Muntelui Manaslu, pe ruta standard, se va face în stil sportiv – fără oxigen artificial și fără şerpași de altitudine – stilul în care alpinistul slătinean Colibășanu urcă de obicei. El se va aclimatiza, astfel, pentru cel de-al doilea proiect al său în acest sezon himalayan: încercarea de a urca Muntele Manaslu pe fața nordică, pe o rută nepracticată, alături de slovacul Peter Hámor.

Planul din 2014, pe Muntele Everest – Nord (8.848 metri), a fost oprit din cauza condițiilor de la fața locului. Acumularea de gheață albastră, casantă, precum și vântul extrem de puternic, care a suflat și cu 100 kilometri pe oră, au făcut imposibilă ascensiunea la 8.000 metri fără oxigen îmbuteliat.

„Anul acesta am avut de ales între a urca un nou vârf de 8.000 metri – pentru a-mi continua proiectul, care ar avea miză națională – și a încerca un proiect mult mai dificil, cu șanse mai mici de reușită, dar cu valoare la nivel mondial. L-am ales pe cel de-al doilea, având un partener extrem de valoros în Peter Hámor, dar și o experiență de zece ani la altitudine extremă”, a declarat Colibăşanu.

Horia Colibășanu a urcat cu succes Muntele Manaslu în 2006, avându-l atunci ca partener de coardă pe spaniolul Iňaki Ochoa. Expediția ManasluNorth va debuta la finalul lunii martie și se va încheia la finalul lunii mai, odată cu închiderea sezonului de ascensiuni de primăvară din Himalaya.  

Video Slatina

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.
Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...

oferta filmari

Economie

Legea asigurărilor obligatorii a locuințelor va fi modificată, polița urmând a acoperi, pe...
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, adoptarea unui act normativ prin care TVA va scădea de...

Beauty & style

Vedete de cinema printre care Salma Hayek şi Eva Longoria au celebrat rolul femeilor în industria filmului în cadrul unei gale strălucitoare desfăşurate duminică la Cannes, în contextul eforturilor de promovare a egalităţii de gen în cinema, domeniu în care, potrivit...
Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ a fost gazda a celei de a III a ediții a...
Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe...

Medicină veterinară

Ai grijă de animăluțul tău? Atunci urmărește cu atenție rândurile următoare întrucât babesioza este o boală groaznică și se vindecă foarte greu. 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...