NASA: Cum arată partea întunecată a lunii VIDEO

dark moonAgenţia spaţială americană a publicat o animaţie incredibilă, prezentându-ne partea întunecată a Lunii, aşa cum nu am mai văzut-o niciodată.

 

Specialiştii NASA au muncit timp de 5 ani de zile la acest film, folosind la realizarea lui date cartografice provenite de la robotul spaţial Lunar Reconnaissance Orbiter, scrie The Mirror.
NASA a pus cap la cap imaginile făcute de vehiculul ce orbitează satelitul Pământului pentru a oferi oamenilor o perspectivă asupra părţii întunecate a Lunii. "Spre deosebire de cealaltă emisferă, aceasta este mult mai afectată de cratere. Nu avem suprafaţa plată de pe zona vizibilă", au declarat cei de la NASA.
Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) a fost lansat la 18 iunie 2009, cu costuri ajungând la 540 milioane dolari, modulul spaţial având ca obiectiv principal crearea unui atlas cuprinzător de caracteristici ale Lunii şi stabilirea resurselor necesare pentru a proiecta o viitoare colonie lunară.
"LRO a fost iniţial conceput pentru a furniza tipurile de informaţii de care avem nevoie pentru a planifica o explorare sigură şi eficientă a Lunii noastre", spune Michael Wargo, om de ştiinţă si şef al departamentului pentru explorare a Lunii de la NASA. "Si asta e exact ceea ce am făcut, schimbandu-ne fundamental intelegerea noastra stiintifica asupra Lunii".
Materialul video animat, publicat de NASA pe YouTube, a strâns peste 1 milion de vizualizări în mai puţin de o săptămână.

Pin It
Tags: