Pe ce distanțe sunt permise deplasările
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis, miercuri, mai multe explicaţii cu privire la aplicarea ordonanţelor militare emise până în prezent, având în vedere că au fost primite o serie de întrebări, multe situaţii referindu-se la distanţele pe care le pot parcurge persoanele: spre locul de serviciu, la medic, la cumpărături, pentru activităţi sportive, pentru îngrijirea bătrânilor sau...
Minorii cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani completează şi semnează singuri declaraţia pe propria răspundere
Aceştia trebuie să respecte condiţiile individuale de deplasare şi le este interzisă participarea la activităţi fizice colective, precizează, miercuri seară, Grupul de Comunicare Strategică.
Amenzi pentru cei care nu respectă măsura privind restricționarea circulației
Peste 500 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au vegheat, în utlimele 24 de ore, la respectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.
Se montează dispozitivele de dezinfecţie în scările de bloc
În cursul dimineții de miercuri a început montarea dispozitivelor de dezinfecţie în scările de bloc din Slatina.
Document fals cu privire la modificarea structurii anului școlar 2019-2020
Un document fals, prin care este anunțată de reînceperea cursurilor în toate unitățile școlare din România de la 6 aprilie și modificarea structurii anului școlar, a fost distribuit online, în contextul amânării unui anunț oficial din partea Ministerului Educației cu privire la structura anului în curs, informează DIGI24.
prev
next

 

 

Peste 500 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au vegheat, în utlimele 24 de ore, la respectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.
O farmacie din municipiul Caracal a fost depistată că vindea spirt la suprapreț, polițiștii...
Sâmbătă după-amiaza, de la ora 17:00, megafoanele de pe echipajele Poliției, Jandarmeriei, Armatei...
ACTUALIZARE. Remus Rădoi, plasat sub control judiciar pe 60 de zile
În cursul dimineții de miercuri a început montarea dispozitivelor de dezinfecţie în scările de bloc din Slatina.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 215...
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme deosebit de rece şi...
ACTUALIZARE. Grupul de Comunicare Strategică anunță un nou deces din cauza COVID-19. Cele trei...
Primăria Slatina a achiziţionat dispozitivele şi soluţiile dezinfectante necesare pentru a fi...
În cursul zilei de marți alți doi olteni au fost confirmați cu Covid-19.
Spitalul Slatina se pregătește să preia eventualele cazuri suspecte sau confirmate.
Pentru a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus, Spitalul Județean de Urgență Slatina a...
Compania farmaceutică Johnson & Johnson (J&J) a anunţat luni că a selectat un vaccin...
Un copil de un an și două luni, din Slatina, a fost confirmat cu Covid-19.

Life style

UEFA a suspendat Liga Campionilor şi Europa League ''până la o notificare ulterioară'' din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat miercuri organismul european după o videoconferinţă cu federaţiile naţionale, scrie Reuters.

Totul despre clauzele abuzive din contractele de credit

Avocat_Dobrescu_Bogdan1

Aveti clauze abuzive in contractul de credit? Casa de Avocatura Dobrescu va explica care sunt etapele pentru a va ajuta sa le eliminati.

Clientii bancilor care au clauze abuzive in contractele de credit le pot denunta pentru a obtine astfel eliminarea lor.

Pentru a elimina astfel de clauze din contractul dumneavoastra, acestea sunt actele necesare intentarii actiunii impotriva bancilor :

- contractul de credit

- graficele de rambursare

- extrasul de cont global

- actele aditionale

Conventiile de credit incheiate reprezinta contracte de adeziune, toate clauzele cuprinse in acestea fiind prestabilite de banca, preformulate, carora le lipseste caracterul negociat, clientii neavand decat doua posibilitati: fie sa incheie contractul in forma stabilita de banca, fie sa renunte la incheierea acestuia.

Clientii bancilor nu au avut posibiliatea de a negocia nicio clauza din conventiile de credit, intregul act juridic fiindu-le impus in forma respectiva de catre banca. Din acest aspect rezulta faptul ca toate conventiile de credit contin clauze similare redactate cu un font mic, special ales, in aceste contracte pentru a face ca unele prevederi sa scape la prima citire.

Din dorinta de a atrage cat mai multi clienti, profitand de starea de necesitate a oamenilor aflati in plina criza economica, utilizarea de mijloace viclene pentru inserarea in contracte a unor clauze ce creeaza un vadit si netemeinic avantaj bancilor a devenit o practica des utilizata in ultima vreme.

Mai mult decat atat, contractele de credit contin un drept exagerat si abuziv al bancilor prin care acestea pot modifica in mod unilateral prevederile, fara a lua in calcul consimtamantul clientilor.

Reaua-credinta a bancilor ce impun astfel de clauze rezulta si din faptul ca acorda dobanzi fixe pe perioada unui an pentru a convinge consumatorii sa incheie contractul, urmand ca dupa aceasta perioada dobanda sa devin variabila in functie de dobanda afisata la sediile bancii.

Atrasi de ofertele bancilor, clientii se grabesc sa incheie contractele, fiind lipsiti de capacitatea de a lua in calcul evolutia pietelor financiare si de a previziona evolutia arbitrara a dobanzilor. In mod normal, o clauza contractuala trebuie formulata astfel incat consumatorul sa aiba posibilitatea de a anticipa anumite situatii ce pot interveni si consecintele lor.

De asemenea, profitand de lipsa de cunostine de specialitate a consumatorilor, bancile au inserat in contractele de credite clauze conform carora isi rezerva dreptul de revizui rata dobanzii in cazul aparitiei unor schimbari semnificative pe piata monetara.

Tot ce trebuie sa stie clientii bancilor ce au in contracte astfel de clauze este faptul ca acestea pot fi eliminate numai printr-o sentinta judecatoreasca obtinuta in urma unui proces.

Miza este uriasa: in cazul unei sentinte favorabile clientilor, bancile vor fi obligate sa elimine clauzele abuzive din contract si sa restituie sumele incasate ilegal pe perioada desfasurata intre incheirea contractului de credit si intentarea actiunii in instanta.

Pentru mai multe detalii gratuite cu privire la această problemă, ne puteți contacta telefonic sau prin intermediul e-mail-ului.

 

AV. BOGDAN DOBRESCU

TEL: 0766883875

E-MAIL:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

WWW.RASPUNSURIJURIDICE.RO

Video Slatina

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.
Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...

Economie

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri anunţă, într-un mesaj publicat pe site-ul...
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat în debutul ședinței de guvern că va fi modificată...

Beauty & style

Vedete de cinema printre care Salma Hayek şi Eva Longoria au celebrat rolul femeilor în industria filmului în cadrul unei gale strălucitoare desfăşurate duminică la Cannes, în contextul eforturilor de promovare a egalităţii de gen în cinema, domeniu în care, potrivit...
Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ a fost gazda a celei de a III a ediții a...
Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe...

Medicină veterinară

Deşi până recent s-a crezut că acest fenomen este asociat cu reglarea temperaturii corporale, oamenii de ştiinţă au descoperit că nasurile câinilor acţionează precum nişte detectoare de căldură ultrasensibile, relatează agenţia Xinhua.
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...