Trei persoane au fost rănite și au ajuns la spital, duminică după-amiaza, în urma unui accident de circulație produs pe strada Gheorghe Doja din municipiul Caracal.
Un TIR a ieșit în decor în cursul serii de vineri pe Drumul Național 65 – European 574, în afara...
În cursul dimneții de joi, traficul rutier a fost blocat pe Drumul Naţional 64, în afara comunei...
Prima atestare documentară a orașului este datată din 20 ianuarie 1368
Procurorii DIICOT au făcut verificări cu statul bulgar pentru a se stabili dacă pe malul vecin al...
S-a reluat licitația pentru proiectarea și execuția tronsonului 4 al drumului expres Craiova -...
Folosirea îndelungată a telefoanelor mobile cauzează tumori, a decis o instanță din Italia, transmite publicația The Telegraph.
În prima săptămână a acestui an, sute de olteni au ajuns pe patul de spital.
Cele trei focare înregistrate de la începutul acestui sezon rece sunt în...

Life style

Cântăreața americancă Ariana Grande și șapte compozitori au fost dați în judecată pentru plagiat, de un artist hip-hop care susține că piesa nominalizată la Grammy în 2020 "7 Rings" a fost inspirată de un cântec al său lansat în 2017, potrivit Reuters.

O nouă taxă ilegală

accize_auto

Este vorba despre accizele pentru inmatricularea autoturismelor cu cilindre mai mari de 3000 cmc

 

Intrebarea este daca se poate ataca la fel ca si timbru de mediu? Raspunsul este categoric DA . Este vorba de un act administrativ si se ataca ca atare.

Este discrimatorie pentru ca se plateste si la impozit si ca timbru de mediu. Incredibil.

V-ati saturat de impozitele pe care trebuie sa le platiti anual? De taxele care trebuie achitate pentru fiecare inmatriculare? De amenzile usturatoare datorate in cazul in care comiteti o contraventie? De taxa de prima inmatriculare, de poluare, timbru de mediu sau cum s-o mai fi chemand in decursul celor sapte ani care au trecut de cand a fost introdusa? „Si ce daca?!”, parca ar zice autoritatile.

Incepand cu 1 septembrie 2013 a intrat in vigoare Ordonanta Guvernului nr. 16 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri fiscal-bugetare, publicata in Monitorul Oficial nr. 490/02.08.2013. Ce spune aceasta ordonanta?

Partea care ne intereseaza in articolul de fata o reprezinta articolul 207 privind sfera de aplicare a accizei unde, la litera i, regasim: autoturisme şi autoturisme de teren, inclusiv cele importate sau achiziţionate intracomunitar, noi sau rulate, cu codurile NC: 8703 23, S703 24 şi 8703 33, a căror capacitate cilindrică este mai mare sau egală cu 3.000 cm3.

In Anexa 2 sunt prezentate si valorile accizei, astfel:

 

Nr. crt.

Denumirea produsului sau a grupei de produse

U.M.

Acciza echivalent euro/U.M.

8

Autoturisme si autoturisme de teren inclusiv din import rulate a căror capacitate cilindrica este mai mare sau egala cu 3.000 cm^3

cm^3

1

Prin urmare, toate masinile care vor fi cumparate si aduse la noi in tara, indiferent ca sunt din afara sau din interiorul Uniunii Europene, indiferent ca sunt noi sau la mana a doua si a caror capacitate cilindrica este egala sau mai mare de 3000 cmc, vor fi accizate cu echivalentul in euro a valorii capacitatii cilindrice (ex.: daca autoturismul are 3200 cmc, atunci suma de plata va fi de 3200 euro).

In acest sens, persoanele fizice care doresc sa inmatriculeze pentru prima oara un vehicul achizitionat intracomunitar, cu o capacitate cilindrica mai mare de 3000 cmc, vor fi nevoite sa prezinte la Directia de Inmatriculari un certificat eliberat de ANAF care sa ateste ca au platit aceasta acciza, asa cum este prezentat in Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3361/2013. Certificatul se elibereaza de catre organul financiar in raza caruia isi are domiciliul fiscal persoana in cauza, la cererea acesteia, cerere care va fi insotita si de dovada platii sumei catre bugetul de stat. Termenul de eliberare este de 3 zile lucratoare de la data depunerii cererii. Daca autovehiculul a fost achizitionat din afara Uniunii Europene, trebuie prezentata declaratia vamala care atesta efectuarea formalitatilor de punere in libera circulatie.

Cabinet de avocat Coltuc

www.coltuc.ro

av. COLTUC MARIUS

Video Slatina

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.
Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...

oferta filmari

Economie

Începând cu 1 ianuarie 2020, operatorii de telefonie mobilă care activează pe piaţa...
Primul pas pentru ieftinirea carburanților a fost făcut: proiectul de eliminare a supraaccizei la...

Beauty & style

Vedete de cinema printre care Salma Hayek şi Eva Longoria au celebrat rolul femeilor în industria filmului în cadrul unei gale strălucitoare desfăşurate duminică la Cannes, în contextul eforturilor de promovare a egalităţii de gen în cinema, domeniu în care, potrivit...
Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ a fost gazda a celei de a III a ediții a...
Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe...

Medicină veterinară

La Ipotești autoritățile au demarat acțiunea de eradicare a tuturor suinelor dintr-o fermă. Până acum, au murit sau au fost omorâți preventiv din cauza pestei aproximativ 3700 de porci.
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...