Nelu Tătaru: „Scenariul 4 se apropie”
Ministru Sănătății, Nelu Tătaru, spune că România se apropie de Scenariul 4 în ceea ce privește modul în care se extinde coronavirus.
Deces al unui bărbat de 39 de ani fără alte boli
1.452 infecții, 139 pacienți vindecați. 37 de persoane au murit din cauza COVID-19
Poliţiştii au difuzat Imnul naţional la autospeciale
Sâmbătă după-amiaza, de la ora 17:00, megafoanele de pe echipajele Poliției, Jandarmeriei, Armatei și Poliției Locale au difuzat „Deșteaptă-te, române!”, imnul de stat al României.
Al 30-lea deces din cauza COVID-19 în România
Autoritățile anunță un al 30-lea deces, un bărbat de 74 de ani din județul Hunedoara, bolnav de cancer.
Platformă online pentru completarea declarațiiei pe propria răspundere și adeverința de la angajator
O nouă platformă vă permite să completați online declarația pe propria răspundere sau adeverința de la angajator, necesare pentru orice declarație pe perioada carantinei, anunță Grupul de Comunicare Strategică.
prev
next

 

 

Sâmbătă după-amiaza, de la ora 17:00, megafoanele de pe echipajele Poliției, Jandarmeriei, Armatei și Poliției Locale au difuzat „Deșteaptă-te, române!”, imnul de stat al României.
ACTUALIZARE. Remus Rădoi, plasat sub control judiciar pe 60 de zile
În cursul zilei de miercuri, 25 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a...
Polițiștii au găsit 36 de călători într-un mijloc de transport în comun cu doar 21 de locuri.
Autoritățile anunță un al 30-lea deces, un bărbat de 74 de ani din județul Hunedoara, bolnav de cancer.
Încă trei decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate, numărul...
În România, mor zilnic 650 de persoane, în mod curent. Rămâne să vedem câte dintre aceste decese...
În continuare avem parte de vreme caldă peste tot în ţară. Mâine, maximele pornesc de la 10 grade...
După ce un câine din Hong Kong a fost testat pozitiv pentru COVID-19, un al doilea animal a fost...
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 160 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 13 și 83 de ani.
Un videoclip care prezintă imagini 3D cu plămânii unui bărbat asimptomatic infectat cu noul...
Ambulatoriul a fost redeschis joi, pacienții având acces la tratament pentru cinci specializări...
Potrivit ultimelor date făcute publice de GCS, numărul infecțiilor cu COVID-19 a ajuns, miercuri,...
Au fost înregistrate încă 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul...

Life style

Trecerea la ora de vară se va face în noaptea de 28 spre 29 martie 2020, când ceasurile se dau înainte cu o oră, ora 3:00 devenind ora 4:00. Adică „dormim mai puțin”, cum se spune, iar 29 martie 2020 este cea mai scurtă zi a anului, având 23 de ore.

Ce poti face daca esti inregistrat la biroul de credit cu informatii negative

birou_credit

Criza din ultimii ani a ingrosat numarul romanilor inregistrati cu informatii negative la Biroul de Credit, care se vad acum pusi in situatia de a fi refuzati de catre banci la acordarea unui nou credit.

Biroul de Credit inregistreaza informatiile transmise de catre bancile participante, atat despre creditele aflate in derulare, dar si cu privire la clientii care au restante. La acordarea oricarui tip de credit, bancile din Romania interogheaza baza de date de la Biroul de Credit pentru a verifica creditele, si ratele lunare platite de solicitanti.

Datele colectate, ajuta banca sa determine gradul de indatorare, si astfel sa decida daca va incadrati sau nu pentru un nou credit, dar si valoarea acestuia.

Cele mai importante informatii sunt cele legate de informatiile negative, respectiv restantele la credite si carduri de credit. Existenta acestor informatii, poate sa duca in cele mai multe cazuri, la respingerea dosarului de credit de catre banca.

Daca rata lunara nu a fost platita la timp intr-o luna, banca va raporteaza la Biroul de Credit. Aceste date sunt sterse din baza de date dupa 4 ani de la achitarea ratei, si daca intre timp nu aveti alte intarzieri.

 

Cum putem scapa de inregistrarile negative de la Biroul de Credit

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, dar si Protecţia Consumatorului pot solicita eliminarea inregistrarilor facute de banci la Biroul de Credit, daca acestea au fost incorect efectuate.

Banca trebuie sa va anunte cu 15 zile inainte de a efectua o raportare la Biroul de Credit cu privire la neplata ratei lunare. Orice inregistrare efectuata de banca fara anuntarea in prealabil a clientului, nu este valabila.

Daca sunteti inregistrat cu informatii negative la Biroul de Credit, si nu ati fost instiintat cu 15 zile inainte de catre banca, puteti cere acesteia sa stearga acea inregistrare. In cazul in care banca nu este de acord, se poate cere ajutorul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, pentru solutionarea diferendului.

Nu scapati de inregistrarea negativa din Biroul de Credit daca nu achitati restantele acumulate. Banca va poate inscrie din nou in Biroul de Credit, daca aveti in continuare datorii, cu respectarea procedurii de instiintare in avans cu 15 zile.

Tot bancii trebuie sa se adreseze si clientii care au fost inregistrati in mod eronat la Biroul de Credit, in conditiile in care ratele lunare au fost platite la timp, iar inregistrarea a fost efectuata din greseala bancii.

Unele banci pot sa apeleze si la retragerea voluntara din Biroul de Credit a unor categorii de clienti care sunt in situatii speciale. Printre situatiile in care clientul poate scapa de inregistrarile negative se numara restantele cauzate de boala sau alte motive bine intemeiate.

 

Se pot obtine credite si cu informatii negative la Biroul de Credit

Interogarea bazei de date a Biroului de Credit are un rol consultativ pentru banci, acestea pot decide in functie de normele interne de risc sa acorde credite si clientilor inregistrati cu informatii negative.

Decizia de acordare sau nu a unui nou imprumut unui client cu restante este legata de sumele datorate si perioada in care ratele nu au fost platite. Cu cat suma datorata si perioada sunt mai mari, sansele obtinerii unui nou imprumut sunt mai mici, chiar zero.

Cei care nu mai pot accesa un credit de la banci pot apela la institutiile financiare nebancare, care in unele cazuri acorda credite special construite pentru cei cu informatii negative la Biroul de Credit.

Atentie insa, aceste credite sunt si foarte scumpe, datorita riscului ridicat de neplata.

www.moneycenter.ro

Video Slatina

Național

Medigidia. O fetiţă de 4 ani a fost grav rănită după ce, sâmbătă, a fost înjunghiată cu un cuţit în abdomen de către mama sa, minora fiind transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.
Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...

Economie

Ministerul Economiei a publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru care aprobă metodologia...
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță într-un mesaj pe Facebook că a convenit cu Banca...

Beauty & style

Vedete de cinema printre care Salma Hayek şi Eva Longoria au celebrat rolul femeilor în industria filmului în cadrul unei gale strălucitoare desfăşurate duminică la Cannes, în contextul eforturilor de promovare a egalităţii de gen în cinema, domeniu în care, potrivit...
Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ a fost gazda a celei de a III a ediții a...
Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe...

Medicină veterinară

Deşi până recent s-a crezut că acest fenomen este asociat cu reglarea temperaturii corporale, oamenii de ştiinţă au descoperit că nasurile câinilor acţionează precum nişte detectoare de căldură ultrasensibile, relatează agenţia Xinhua.
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...