Încep lucrările la Esplanadă
Din septembrie, zona de promenadă a Slatinei se mută de pe Esplanadă, in noul parc. Odată cu inaugurarea acestuia, constructorul are undă verde pentru a incepe lucrările la Esplanadă.
Biciclist accidentat la Pirelli
Un bărbat a ajuns la spital, după ce a fost accidentat azi de un autoturism.
Bursa „ALEXANDRA MĂCEȘEANU“ pentru curaj
Bursa’ Alexandra Măceșeanu’ va fi acordată liceenilor de către familia fetei dispărute și despre care Gheorghe Dincă a declarat anchetatotilor că ar fi ucis-o, în fiecare an de ziua Alexandrei, pe 15 septembrie.
Și-a omorât fratele cu 10 lovituri de cuțit
Doi frați au ajuns la cuțite din cauza  moștenirii lasate de părinți. După ce au băut bine, aceștia și-au adus aminte că mai au și altele de împărțit, astfel căun bărbat din Sprâncenata  a devenit călăul fratelui său mai mic.
Gheorghe Dincă rămâne în arest
Astăzi, Tribunalul Olt a dispus prelungirea mandatului de arestare pentru Gheorghe Dincă. Inculpatul nu a contestat măsura.
prev
next
Un bărbat a ajuns la spital, după ce a fost accidentat azi de un autoturism.
Doi frați au ajuns la cuțite din cauza  moștenirii lasate de părinți. După ce au băut bine,...
Și anul acesta performanțele elevilor de 10 au fost răsplătite de administrația slătineană. 1.000...
Din septembrie, zona de promenadă a Slatinei se mută de pe Esplanadă, in noul parc. Odată cu inaugurarea acestuia, constructorul are undă verde pentru a incepe lucrările la Esplanadă.
Astăzi, Tribunalul Olt a dispus prelungirea mandatului de arestare pentru Gheorghe Dincă....
Emil Moț a anunțat că restaurantul McDonald’s din Slatina se va deschide săptămâna...
Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina a fost reabilitată, de la saloane, la cabinetele medicilor și asistenților medicali până la grupuri sanitare.
Spitalul Județean de Urgență Slatina va avea din această lună o unitate de tromboliză în...
După Osica de Sus și Rusănești, DSVSA Olt a ridicat restricţiile și în gospodăria din...

Life style

Ultimul episod al serialului de televiziune "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones" a stabilit un nou record de audiență, 19,3 milioane de persoane urmărind show-ul duminică seară, în SUA, a anunțat producătorul HBO, citat de Reuters.

Ce poti face daca esti inregistrat la biroul de credit cu informatii negative

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

birou_credit

Criza din ultimii ani a ingrosat numarul romanilor inregistrati cu informatii negative la Biroul de Credit, care se vad acum pusi in situatia de a fi refuzati de catre banci la acordarea unui nou credit.

Biroul de Credit inregistreaza informatiile transmise de catre bancile participante, atat despre creditele aflate in derulare, dar si cu privire la clientii care au restante. La acordarea oricarui tip de credit, bancile din Romania interogheaza baza de date de la Biroul de Credit pentru a verifica creditele, si ratele lunare platite de solicitanti.

Datele colectate, ajuta banca sa determine gradul de indatorare, si astfel sa decida daca va incadrati sau nu pentru un nou credit, dar si valoarea acestuia.

Cele mai importante informatii sunt cele legate de informatiile negative, respectiv restantele la credite si carduri de credit. Existenta acestor informatii, poate sa duca in cele mai multe cazuri, la respingerea dosarului de credit de catre banca.

Daca rata lunara nu a fost platita la timp intr-o luna, banca va raporteaza la Biroul de Credit. Aceste date sunt sterse din baza de date dupa 4 ani de la achitarea ratei, si daca intre timp nu aveti alte intarzieri.

 

Cum putem scapa de inregistrarile negative de la Biroul de Credit

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, dar si Protecţia Consumatorului pot solicita eliminarea inregistrarilor facute de banci la Biroul de Credit, daca acestea au fost incorect efectuate.

Banca trebuie sa va anunte cu 15 zile inainte de a efectua o raportare la Biroul de Credit cu privire la neplata ratei lunare. Orice inregistrare efectuata de banca fara anuntarea in prealabil a clientului, nu este valabila.

Daca sunteti inregistrat cu informatii negative la Biroul de Credit, si nu ati fost instiintat cu 15 zile inainte de catre banca, puteti cere acesteia sa stearga acea inregistrare. In cazul in care banca nu este de acord, se poate cere ajutorul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, pentru solutionarea diferendului.

Nu scapati de inregistrarea negativa din Biroul de Credit daca nu achitati restantele acumulate. Banca va poate inscrie din nou in Biroul de Credit, daca aveti in continuare datorii, cu respectarea procedurii de instiintare in avans cu 15 zile.

Tot bancii trebuie sa se adreseze si clientii care au fost inregistrati in mod eronat la Biroul de Credit, in conditiile in care ratele lunare au fost platite la timp, iar inregistrarea a fost efectuata din greseala bancii.

Unele banci pot sa apeleze si la retragerea voluntara din Biroul de Credit a unor categorii de clienti care sunt in situatii speciale. Printre situatiile in care clientul poate scapa de inregistrarile negative se numara restantele cauzate de boala sau alte motive bine intemeiate.

 

Se pot obtine credite si cu informatii negative la Biroul de Credit

Interogarea bazei de date a Biroului de Credit are un rol consultativ pentru banci, acestea pot decide in functie de normele interne de risc sa acorde credite si clientilor inregistrati cu informatii negative.

Decizia de acordare sau nu a unui nou imprumut unui client cu restante este legata de sumele datorate si perioada in care ratele nu au fost platite. Cu cat suma datorata si perioada sunt mai mari, sansele obtinerii unui nou imprumut sunt mai mici, chiar zero.

Cei care nu mai pot accesa un credit de la banci pot apela la institutiile financiare nebancare, care in unele cazuri acorda credite special construite pentru cei cu informatii negative la Biroul de Credit.

Atentie insa, aceste credite sunt si foarte scumpe, datorita riscului ridicat de neplata.

www.moneycenter.ro

Video Slatina

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.
Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...

oferta filmari

Economie

Legea asigurărilor obligatorii a locuințelor va fi modificată, polița urmând a acoperi, pe...
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, adoptarea unui act normativ prin care TVA va scădea de...

Beauty & style

Vedete de cinema printre care Salma Hayek şi Eva Longoria au celebrat rolul femeilor în industria filmului în cadrul unei gale strălucitoare desfăşurate duminică la Cannes, în contextul eforturilor de promovare a egalităţii de gen în cinema, domeniu în care, potrivit...
Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ a fost gazda a celei de a III a ediții a...
Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe...

Medicină veterinară

Ai grijă de animăluțul tău? Atunci urmărește cu atenție rândurile următoare întrucât babesioza este o boală groaznică și se vindecă foarte greu. 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...