Ministrul Educației va anunța în scurt timp ce se întâmplă cu examenele naționale și când reîncepe școala
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a informat, printr-o postare pe Facebook, că "în scurt timp'' Ministerul Educației va transmite ce se va întâmpla cu examenele naţionale, când vor putea fi reluate cursurile şi care vor fi deciziile cu privire la susţinerea licenţei, dizertaţiei, titularizării şi examenelor pentru gradele didactice.
Nelu Tătaru: „Scenariul 4 se apropie”
Ministru Sănătății, Nelu Tătaru, spune că România se apropie de Scenariul 4 în ceea ce privește modul în care se extinde coronavirus.
Deces al unui bărbat de 39 de ani fără alte boli
1.452 infecții, 139 pacienți vindecați. 37 de persoane au murit din cauza COVID-19
Poliţiştii au difuzat Imnul naţional la autospeciale
Sâmbătă după-amiaza, de la ora 17:00, megafoanele de pe echipajele Poliției, Jandarmeriei, Armatei și Poliției Locale au difuzat „Deșteaptă-te, române!”, imnul de stat al României.
Al 30-lea deces din cauza COVID-19 în România
Autoritățile anunță un al 30-lea deces, un bărbat de 74 de ani din județul Hunedoara, bolnav de cancer.
prev
next

 

 

Sâmbătă după-amiaza, de la ora 17:00, megafoanele de pe echipajele Poliției, Jandarmeriei, Armatei și Poliției Locale au difuzat „Deșteaptă-te, române!”, imnul de stat al României.
ACTUALIZARE. Remus Rădoi, plasat sub control judiciar pe 60 de zile
În cursul zilei de miercuri, 25 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a...
Polițiștii au găsit 36 de călători într-un mijloc de transport în comun cu doar 21 de locuri.
Autoritățile anunță un al 30-lea deces, un bărbat de 74 de ani din județul Hunedoara, bolnav de cancer.
Încă trei decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate, numărul...
În România, mor zilnic 650 de persoane, în mod curent. Rămâne să vedem câte dintre aceste decese...
În continuare avem parte de vreme caldă peste tot în ţară. Mâine, maximele pornesc de la 10 grade...
După ce un câine din Hong Kong a fost testat pozitiv pentru COVID-19, un al doilea animal a fost...
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 160 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 13 și 83 de ani.
Un videoclip care prezintă imagini 3D cu plămânii unui bărbat asimptomatic infectat cu noul...
Ambulatoriul a fost redeschis joi, pacienții având acces la tratament pentru cinci specializări...
Potrivit ultimelor date făcute publice de GCS, numărul infecțiilor cu COVID-19 a ajuns, miercuri,...
Au fost înregistrate încă 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul...

Life style

Trecerea la ora de vară se va face în noaptea de 28 spre 29 martie 2020, când ceasurile se dau înainte cu o oră, ora 3:00 devenind ora 4:00. Adică „dormim mai puțin”, cum se spune, iar 29 martie 2020 este cea mai scurtă zi a anului, având 23 de ore.

Cand trebuie sa ne refinantam creditele

refinantare_credite

Principalul avantaj al refinantarii il reprezinta posibilitatea obtinerii unor costuri mai bune, care sa duca in final la plata unei rate lunare mai mici.

 

Reducerea dobanzilor la credite din ultimii ani face ca pentru multi clienti sa devina avantajoasa aceasta solutie, mai ales daca dobanda la creditele vechi nu a scazut.

Refinantarea creditului sau a creditelor aflate in derulare este recomandata atunci cand dobanzile din piata au scazut, in comparatie cu dobanda platita. Putem alege varianta refinantarii si atunci cand avem foarte multe credite si carduri de credit la mai multe banci si dorim sa platim doar o singura rata lunara, la o singura banca.

Prin alegerea acestei solutii se poate obtine o dobanda mai mica, mai ales daca la respectiva banca viram si veniturile lunare.

Tot mai multe banci au ales sa ofere dobanzi mai mici la credite, clientilor care aleg sa isi vireze salariile, pensiile sau veniturile prin banca

 

Rate lunare mai mici prin refinantare

Mai putem apela la refinantare, si atunci cand am contractat unul sau mai multe credite de nevoi personale fara garantii, care au dobanzi ridicate.

Refinantarea acestor credite prin intermediul unui credit de refinantare ipotecar, pentru care trebuie sa prezentati bancii o garantie imobiliara, va poate aduce economii importante, rata dobanzii ajunge la jumatate fata de cea platita anterior. Aceleasi economii pot fi realizate si in cazul in care refinantam cardurile de credit, care au dobanzi de peste 20 de procente.

In prezent, dobanda anuala efectiva la creditele de refinantare cu ipoteca, pleaca de la aproximativ 6 procente, la euro, si de la 8 procente la lei.

 

Refinantare pentru suma suplimentara

Daca avem nevoie de o suma suplimentara de bani, refinantarea poate reprezenta o solutie. Acest varianta este accesibila doar clientilor care dispun de venituri si garantii suficiente pentru noul credit.

Pentru acest tip de refinantare, perioada maxima a fost limitata la 5 ani, la fel ca si in cazul refinantarii de credite acordate dupa data de 31 octombrie 2011. Creditele acordate inainte de aceasta perioada pot fi refinantate pe o perioada de pana la 30 de ani, insa fara posibilitatea acordarii unei sume suplimentare.

Mai putem alege sa refinantam creditul si daca dorim sa schimbam moneda acestuia. Clientii care au credite in lei pot alege refinantarea in euro, pentru a beneficia de dobanda mai mica la aceste credite, iar cei care doresc sa se protejeze de fluctuatiile cursului valutar, pot alege varianta in lei.

Refinantarea implica si costuri suplimentare: comision de acordare al noului credit, comisioanele de transfer a banilor pentru inchiderea creditelor existente, costul cu evaluarea imobilului, taxele notariale in cazul creditelor de refinantare cu ipoteca si comisionul de rambursare anticipata.

 

Comisionul de rambursare anticipata este de maxim 1%

Odata cu aplicarea Ordonantei de Urgenta numarul 50, comisioanele de rambursare anticipata practicate de banci, care puteau ajunge si la 5 procente, au fost limitate la maxim 1 procent, iar refinantarile au devenit mai avantajoase si accesibile.

Pentru un credit cu dobanda fixa, comisionul de rambursare anticipata, indiferent de tipul de credit, este de maxim 1%. Acest comision se aplica atunci cand mai aveti peste un an pana la incetarea contractului de credit. Daca perioada este mai mica de un an, procentul este de 0.5%.

In cazul imprumuturilor cu dobanda variabila, comisionul de rambursare anticipata este zero, la fel si pentru refinantarea imprumuturilor de tip overdraft.

Limitarea comisionului de rambursare anticipata a permis ca numarul de refinantari sa creasca si tot mai multi clienti sa beneficieze de avantajele unor dobanzi si rate lunare mai mici.

 

www.moneycenter.ro

Video Slatina

Național

Medigidia. O fetiţă de 4 ani a fost grav rănită după ce, sâmbătă, a fost înjunghiată cu un cuţit în abdomen de către mama sa, minora fiind transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.
Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...

Economie

Ministerul Economiei a publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru care aprobă metodologia...
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță într-un mesaj pe Facebook că a convenit cu Banca...

Beauty & style

Vedete de cinema printre care Salma Hayek şi Eva Longoria au celebrat rolul femeilor în industria filmului în cadrul unei gale strălucitoare desfăşurate duminică la Cannes, în contextul eforturilor de promovare a egalităţii de gen în cinema, domeniu în care, potrivit...
Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ a fost gazda a celei de a III a ediții a...
Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe...

Medicină veterinară

Deşi până recent s-a crezut că acest fenomen este asociat cu reglarea temperaturii corporale, oamenii de ştiinţă au descoperit că nasurile câinilor acţionează precum nişte detectoare de căldură ultrasensibile, relatează agenţia Xinhua.
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...