Slatina sub imperiul căluşului românesc

Evaluare utilizator: 4 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivă
 

Calusul romanesc 2018 2Ieri seară s-a dat startul celei de-a XX-a ediţii, aniversară, a Concursului Naţional al Copiilor „Căluşul Românesc”, iar timp de două zile municipiul Slatina este capitala căluşului românesc.

Încă de la primele ore ale dimineţii de miercuri, ansambluri din întreg județul au plecat să viziteze mai multe instituţii din urbe, unde au jucat dansul traditional românesc. Primele instituții vizitate au fost Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi Primăria municipiului Slatina, un ultim popas fiind făcut la Consiliul Judeţean Olt.

Timp de aproape o oră la fiecare din instituţii, au oferit programe artistice speciali care au fost o încântare pentru privitori. Deschiderea oficială a Concursului „Căluşul Românesc” a avut loc miercuri după amiază pe esplanada din centrul Slatinei, acolo unde în jur de 2.000 de copii au fost parte într-un tablou coregrafic dedicat Centenarului, sub titulatura „Când se joacă româneşte, România întinereşte”. Timp de 25 de minute, participanţii la evenimentul cultural au jucat dansuri populare din mai multe zone ale ţării. „Ediţia aniversară din acest an are invitaţi de renume, un ansamblu din Slovacia, unul din Republica Moldova. Am deschis evenimentul la Inspectoratul Şcolar, la Primăria municipiului Slatina, la Consiliul Judeţean, dar ne pregătim pentru marea surpriză a ediţiei aniversare, să sărbătorim, în Anul Centenarului, împreună, România, într-un tablou coregrafic intitulat «Când se joacă româneşte, România întinereşte». Acesta se va desfăşura cu aproape 2.000 de copii, pe Esplanada Slatinei, de la ora 19.00, pentru ca apoi să înceapă spectacolul propriu-zis”, spunea miercuri, cu câteva ore înainte de momentul coregrafic, profesorul Ilie Brăileanu, directorul Palatului Copiilor Slatina, principalul organizator al concursului.

Calusul romanesc 2018 1Calusul romanesc 2018 3

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...