Descinderi la suspecţi de fraudă informatică şi spălare de bani

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

perchezitii evaziune fiscalaÎn dimineața zilei de joi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești şi ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea DIICOT Vâlcea, au efectuat zece descinderi domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni informatice şi economice din Vâlcea şi Olt.

Acțiunea a vizat persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, fals informatic și spălarea banilor. În Olt a avut loc o singură percheziţie domiciliară, în comuna Verguleasa.

„Din cercetări a reieşit că suspecţii ar fi postat pe internet anunţuri false, privind vânzarea de bunuri, fără ca acestea să există în realitate. Persoanele vătămate, fiind interesate de achiziționarea bunurilor, virau banii într-un cont creat de membrii grupării, însă produsele nu ajungeau niciodată la destinaţie. Până în prezent, au fost identificate peste 50 de persoane vătămate. Prejudiciul este estimat la 35.000 de euro”, se arată în comunicat.

Au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele bănuite fiind conduse la sediul SCCO Vâlcea, în vederea audierii.