Definitiv: Carmen Marinescu, opt ani de închisoare

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

judecator carmen marinescuCarmen Marinescu, fostul preşedinte al Tribunalui Olt, a fost condamnată definitiv la 8 ani de închisoare cu executare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi seara, să respingă apelul fostului președinte al Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, faţă de decizia luată de Curtea de Apel Craiova.

Curtea Supremă a respins atât apelul procurorilor cât şi pe cel al inculpaţilor Carmen Marinescu, Iulius Severus Marinescu, soţul acesteia, şi avocatul Dumitru Cismaru - acuzaţi de infracţiuni de corupţie.

Carmen Marinescu a fost condamnată definitiv la opt ani de închisoare cu executare, Iuliu Severus Marinescu, soţul judecătoarei, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar avocatul Dumitru Cismaru, la 3 ani şi şase luni de închisoare.

Fostul preşedinte al Tribunalului Olt este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii în formă continuată iar soţul acesteia, Iuliu Severus Marinescu, este acuzat de spălare de bani, în formă continuată. În sarcina avocatului Dumitru Cismaru s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani, în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, Carmen Marinescu ar fi primit prin intermediul avocatului Dumitru Cismaru, din cadrul Baroului Olt, de la o rudă a lui Bercea Mondial, suma de 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea interlopului în stare de libertate şi pentru a pronunţa o soluţie pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar şi pentru a interveni, în acelaşi scop, pe lângă ceilalţi judecători care urmau să judece cauza.

Procurorii spun că la trei luni de la primirea sumei de bani, în luna decembrie 2011, judecătoarea şi soţul acesteia au cumpărat trei suprafeţe de teren - unul fiind în Slatina - şi o casă, două dintre achiziţii nefiind trecute în declaraţia de avere a magistratului.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la Carmen Marinescu a sumei de 30.000 euro, dar şi terenul în suprafaţă de 1.250 metri pătraţi, situat în comuna Corbu, judeţul Constanţa, pe care soţii Marinescu l-ar fi achiziţionat cu banii din mita de la Bercea.