Percheziţii în Drăgăneşti, Potcoava şi Slatina

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

perchezitii in draganesti potcoava si slatinaPoliţiştii olteni au efectuat marţi 13 percheziţii pe raza județelor Olt și Dolj, pentru documentarea activității unei femei, administrator de societate comercială, care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 500.000 de lei prin evaziune fiscală în domeniul comerțului cu materiale de construcții.

În județul Olt au avut loc descinderi la locuințele unor persoane fizice și sediile unor persoane juridice, din Drăgăneşti-Olt, Potcoava şi Slatina.

Perchezițiile s-au desfășurat într-un dosar penal aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

„Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unei femei de 32 de ani, bănuite că, în perioada 2012-2014, în calitate de administrator al unei firme din domeniul comerțului cu materiale de construcții, din orașul Drăgănești Olt, ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale de achiziție mărfuri, eliberate de societăți comerciale tip fantomă, din municipiul București și județele Olt și Dolj. Plățile între firme ar fi fost făcute prin viramente bancare, dar sumele de bani ar fi fost retrase de administratorii firmelor fantomă, cunoscând că provin din infracțiuni, și restituite celui vizat”, precizează un comunicat al IPJ Olt.

Potrivit sursei citate, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 500.000 de lei. În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe documente de evidenţă contabilă, iar 10 persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.