Cămătar reținut pentru șantaj

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

camatar retinut pentru santajPolițiștii olteni și ai Direcției Operațiuni Speciale au surprins în flagrant delict și au efectuat o percheziție la locuința unui bărbat bănuit că ar fi șantajat două femei și le-ar fi cerut 4.500 de euro dobândă pentru bani dați cu camată. Cel în cauză a fost reținut.

„La data de 10 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Corabia și ai Direcției Operațiuni Speciale, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au desfășurat pe raza orașului o acțiune de prindere în flagrant delict a unui bărbat, bănuit de șantaj și camătă.

Acesta a fost surprins în timp ce primea 2.000 de euro, bani pe care i-ar fi pretins de la două femei, din localitatea Corabia, județul Olt.

Din cercetări a reieșit că, folosindu-se de amenințări, bărbatul le-ar fi solicitat victimelor, în total, 4.500 de euro, bani care ar fi reprezentat dobânda aferentă unor sume pe care acesta le-ar fi împrumutat celor două femei“, a declarat agent principal de poliție Alexandra Dicu, purtător de cuvânt al IJP Olt.

Pentru documentarea întregii activități infracționale, a fost efectuată o percheziție domiciliară la locuința celui în cauză, în urma căreia au fost ridicați 1.840 de euro şi documente din care ar fi reieșit implicarea acestuia în cămătărie.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, din Corabia, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.