Captură record de droguri la Caracal

suspecti-comercializare-khatPoliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea unui procuror din cadrul Biroului Teritorial Olt al Direcţiei de Investigare a Infracţionalităţii, Crimei Organizate şi Terorism, au desfăşurat joi dimineaţa mai multe percheziţii domiciliare în municipiul Caracal.

 În urma descinderilor au fost ridicate 41 de kilograme de Khat, un drog de mare risc introdus în ţara noastră abia din cursul anului trecut şi cunoscut drept marijuana africană.

Mai multe persoane au fost aduse încătuşate la sediul SCCO din cadrul Poliţiei Olt, împreună cu ele fiind aduse şi martori, dar şi probe pe care le-au ridicat. Cantitatea de droguri găsită a fost confiscată de anchetatori.

Se pare că una dintre percheziţiile oamenilor legii a avut loc la locuinţa în care stăteau băieţii unui angajat al Primăriei Caracal. Este vorba de doi tineri, de 19 şi 29 de ani, care au fost săltaţi de mascaţi în timp ce se duceau la poşta din oraş pentru a ridica un colet cu droguri primit din Africa. Drogurile urmau să ajungă în mai multe ţări din Europa.

Khat este un drog de mare risc care nu se comercializează în România. Se pare că valoarea unui kilogram de Khat se vinde cu suma de 2.000 de lire sterline.  

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...