Adrian Gălbenușe a fost trimis în judecată

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

agalbenuse arestatAdrian Gălbenușe, tânărul care a omorât-o pe Norica Nițu, a fost trimis în judecată.

 Adrian Gălbenușe, un tânăr de 29 de ani, a omorât-o cu sânge rece pe Norica Niţu, vecina de scară.

Din câte se pare, tânărul a înjunghiat-o de mai multe ori cu un cuţit pe femeie pentru că aceasta nu simţea nimic pentru cel care se pare se îndrăgostise de ea. După comiterea oribilei fapte, Adrian Gălbenuşe, zis şi Adel, a fugit de la locul faptei, acesta predându-se la sediul Poliţiei Slatina după aproape două zile de căutări.

În urma crimei săvârşită în luna ianuarie, tânărul a fost trimis în judecată. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt au pus în mişcare, pe 18 ianuarie 2015, acţiunea penală împotriva suspectului Gălbenuşe, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, comis prin cruzimi. Anchetatorii au reţinut că pe 15 ianuarie 2015, în jurul orei 18.00, în timp ce victima Niţu se deplasa pe strada Toamnei din municipiul Slatina, în zona LPS Slatina, aceasta a fost agresată cu un cuţit de inculpatul Adrian Gălbenuşe, care i-a aplicat un număr de 14 lovituri în zona spatelui, gât, torace şi abdomen.

Din actele de urmărire penală administrate în cauză au rezultat următoarele:

"În declaraţia dată în faţa organului de urmărire penală, inculpatul a recunoscut faptul că în seara zilei de 15 ianuarie 2015, în jurul orelor 17.30 - 18.00, în timp ce se deplasa pe strada Toamnei, în zona LPS Slatina, s-a întâlnit cu vecina sa de scară, respectiv victima Norica Niţu, cu care s-a lovit din greşeală şi întrucât aceasta l-a înjuriat, s-a întors şi a tras-o de haine. Victima a început să ţipe, astfel că inculpatul a scos din buzunarul gecii un cuţit tip briceag cu care a înjunghiat-o de mai multe ori până a căzut pe trotuar, unde a continuat să-i aplice lovituri cu cuţitul. Imediat după săvârşirea faptei, inculpatul a fugit de la faţa locului, şi după câteva ore, a plecat cu o maşină de ocazie în municipiul Craiova".

Procurorii Parchetului Olt mai precizează că a doua zi dimineaţa, în jurul orelor 05.00 - 06.00, tot cu o maşină de ocazie, inculpatul a revenit în municipiul Slatina, cu intenţia de a se întoarce acasă, însă s-a speriat văzând că era prea multă lume în zona unde locuia, astfel că s-a deplasat în Bazarul „Textila” pentru a cumpăra alte haine. Adrian Gălbenuşe a cumpărat din piaţă o geacă neagră şi o pereche de blugi şi după ce a probat aceste haine, a rămas îmbrăcat în ele, iar hainele cu care fusese îmbrăcat la data săvârşirii faptei, respectiv blugi de culoare albastru deschis şi o geacă de piele de culoare galben închis, le-a pus în două pungi pe care le-a aruncat într-un tomberon din apropierea Hotelului Senator.

"Cu ocazia reconstituirii efectuate, această pereche de blugi aruncată de inculpat a fost găsită şi ridicată din tomberonul indicat de acesta, iar ulterior, datorită petelor brun-roşcate ce păreau a fi de sânge identificate pe pantaloni, aceştia au fost trimişi la Institutul Naţional de Criminalistică – Serviciul Biocriminalistică din cadrul Poliţiei Române, care în urma analizei genetice a concluzionat că - pretestul efectuat a indicat prezenţa sângelui uman şi genotiparea acesteia a pus în evidenţă un profil genetic identic cu profilul genetic al victimei -.

După ce a aruncat acei blugi la tomberon, inculpatul a plecat cu acelaşi taxi în comuna Brebeni, cu intenţia de a arunca şi geaca cu care fusese îmbrăcat la săvârşirea faptei. Ajuns în localitate, inculpatul s-a deplasat pe jos câţiva kilometri, de-a lungul pârâului Dârjov şi, în afara comunei, a aruncat geaca cu tot cu plasă în cursul de apă. Toate aceste aspecte legate de inculpat sunt confirmate de mai mulţi martori oculari.

S-a procedat la recunoaşterea din grup a persoanei care a înjunghiat-o în data de 15 ianuarie pe victima Norica Niţu, ocazie cu care martorii l-au recunoscut, fără nicio ezitare pe inculpatul Adrian Gălbenuşe. Din raportul de expertiză medico-legală de necropsie emis de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Olt, avizat de Comisia de Control şi Avizare din cadrul Institutului de Medicină Legală Craiova, rezultă că moartea femeii, de 59 ani, a fost violentă, între leziunile traumatice şi deces există legătură directă şi necondiţionată de cauzalitate.

Din întreg ansamblul probator rezultă fără dubiu că inculpatul a săvârşit fapta de care este învinuit. Esenţiale în acest sens sunt raportul de constatare criminalistică, potrivit căruia s-a stabilit că urmele de sânge găsite pe pantalonii purtaţi la momentul săvârşirii faptei de către inculpat, aparţin victimei, fiind pus în evidenţă un profil genetic identic cu profilul genetic al acesteia, declaraţiile martorilor, aspectele relatate de aceştia fiind confirmate şi de către inculpat, recunoaşterea din grup a inculpatului de către martorii oculari, precum şi concluziile raportului de constatare medico–legală şi avizat de Comisia de Control şi Avizare din cadrul IML Craiova din care rezultă că moartea femeii a fost violentă, fiind cauzată de hemoragia internă şi externă urmare a multiplelor plăgi tăiat şi înţepate-tăiate (n.red. - înjunghiate), penetrante toraco-abdominal ce interesează organe interne (n.red. - cord, plămân, ficat, splină) şi vase sangvine (n.red. - aortă, carotidă), în condiţiile unei agresiuni individuale. Leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire cu un corp tăietor înţepător, au caracter vital, iar între leziunile traumatice şi deces există legătură directă şi necondiţionată de cauzalitate", se mai precizează în rechizitoriul întocmit de anchetatori.

Fapta inculpatului întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de omor calificat. Procurorii spun că Adrian Gălbenuşe a acţionat cu intenţie directă sub aspectul laturii subiective, în sensul că acesta a prevăzut rezultatul faptei sale, rezultat pe care l-a urmărit prin săvârşirea acesteia. Din aceste considerente, procurorii Parchetului Olt au constatat că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă şi că există probele necesare şi legal administrate pentru ca inculpatul de 29 de ani să fie trimis în judecată, în stare de arest preventiv, în urma rechizitoriului întocmit de procurorul de caz.