Fetiţele ucise de tatăl lor, conduse pe ultimul drum

suror-ucise-bobicestiCele două surori din Bobiceşti ucise de tatăl lor au fost conduse luni pe ultimul drum.

 Trupurile neînsufleţite ale celor două fete, Marina Elena şi Claudia Gabriela, au fost puse în două coşciuge albe, acestea fiind îmbrăcate în frumoase costume populare, pe cap având coroniţe de flori, şi înmormântate în cimitirul din localitate.

Cele două copile au fost membre ale Ansamblului Folcloric "Oltenaşii" din Bobiceşti, ale Corului "Vocess Primavaera" al Şcolii Populare de Artă şi Meserii din municipiul Slatina, iar cea mare, pasionată de vioară, era şi membră a tarafului de copii de la Morunglav. Erau la început de carieră şi iubeau foarte mult cântecul popular. Au câştigat şi foarte multe premii, piesele de muzică folclorică interpretate de acestea fiind foarte frumoase şi apreciate de juraţii concursurilor şi festivalurilor la care au luat parte.

Sute de persoane au venit la casa unde acestea locuiau ca să aprindă la căpătâiul lor o lumânare, să deplângă moartea lor, dar şi să depună coroane şi jerbe de flori. Colegii de ansamblu, cor şi clasă, cea mică fiind elevă în clasa a III-a la şcoala din localitate, iar cea mare în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Vocaţional "Nicolae Titulescu" Slatina, mama lor, care a stat alături de fetele ei până în ultima clipă, fiind secată de lacrimi, şi alte rude ale familiei, apropiaţii şi mulţi săteni din Bobiceşti. Pe tot parcursul înmormântării toată lumea a plâns şi s-au auzit melodii de jale cântate de membrii Tarafului "Frunză Verde" de la Morunglav.

Înainte cu câteva ore ca micuţele să fie înmormântate una lângă cealaltă, pe ultimul drum a fost condus şi tatăl lor, Daniel Dumitru Tudosie. A fost îngropat la marginea cimitirului, fără a fi ţinută o slujbă. Între timp, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost deschisă o anchetă, pentru a se stabili dacă tatăl fetelor ar fi trebuit externat miercurea trecută de pe Secţia de Psihiatrie a unităţii medicale.

"A fost internat timp de două zile pe Secţia Medicală iar de acolo a fost transferat la psihiatrie, de unde ulterior a fost transferat. Urmează să se întrunească o comisie care va analiza dacă a mai fost internat în unitatea noastră, condiţiile în care s-a făcut externarea pacientului şi care a fost evoluţia lui până la externare", a declarat doctorul Cătălin Pătru, directorul medical al SJU Slatina.

banci-indoliate

Suferind de depresie, a luat atunci un pumn de medicamente, dorind să moară. Însă, a fost salvat la timp de cadrele medicale de pe ambulanţă, pe care tot el le chemase în ajutor.

Potrivit unor zvonuri, acesta ar fi plănuit să o omoare şi pe fosta lui nevastă, Elena, pe care ar fi chemat-o la el după ce le-a pus capăt zilelor celor două fete. Însă, l-a refuzat, iar el s-a sinucis. Dovadă stă, spun unii vecini, găsirea în casa acestuia al unui alt ştreang, al patrulea pe care acesta îl făcuse. A premeditat parcă totul, ar fi vrut ca toată familia să ajungă în mormânt. Bolnav psihic, acesta ar fi trebuit să stea mai mult internat. Însă, a fost externat mult mai repede, deoarece, spun medicii, nu a prezentat un pericol pentru el însuşi, dar şi pentru cei din jurul său. Oricum, totul pare se că a recidivat, pentru că atunci când el avea 18 ani, mama sa s-a spânzurat în acelaşi loc în care el le-a omorât cu sânge rece pe fetele sale, apoi s-a sinucis şi el.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...