Vâlcov la DNA: trebuie să dea explicaţii pentru cele 100 de tablouri

darius-valcov-dnaFostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov este audiat, la această oră, la DNA. Joi, procurorii Direcţiei au făcut mai multe percheziţii în Bucureşti şi la Slatina şi au ridicat nu mai puţin de 100 de tablouri ce i-ar aparţine acestuia.

 Procurorii au făcut, joi, mai multe percheziţii atât în Bucureşti, cât şi la Slatina, şi au ridicat 100 de tablouri ce i-ar aparţine lui Darius Vâlcov, acesta având intenția de a-și deschide o galerie de artă în București.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că procurorii au identificat 100 de tablouri în patru locații din București și Olt, la patru persoane de încredere pentru Darius Vâlcov.

Tablourile sunt semnate de pictori străini, printre care și Pablo Picasso, sau artiști români, Corneliu Baba sau Grigorescu.

Operele de artă ar fi fost achiziționate de la două case de licitații din București iar Darius Vâlcov intenționa să deschidă o galerie de artă în Capitală.

În acest scop, Vâlcov luase și un spațiu în București, demarând amenajarea lui, însă, după începerea anchetei procurorilor, el a luat măsuri urgente de depozitare a tablourilor și ascundere a lor la patru persoane de încredere.

Graba cu care au fost ascunse tablourile este demonstrată și de faptul că ele au fost găsite în locuri improprii, pe sub paturi sau prin dulapuri.

Cele mai multe dintre tablouri au fost cumpărate pentru Vâlcov de Lucian Petruț Sușală (fost șofer al lui Darius Vâlcov, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firmă administrată de Primăria Slatina).

Anchetatorii consideră că Darius Vâlcov nu era un cunoscător de artă, însă a identificat în cumpărarea de tablouri o posibilitate de a ascunde proveniența banilor primiți ca mită, care ar fi devenit "curați" odată cu deschiderea galeriei de artă.

Aceste opere de artă se adaugă bunurilor găsite anterior într-un seif și atribuite tot lui Vâlcov: 90.000 de dolari, 1,3 milioane de lei, trei lingouri de aur în greutate totală de trei kilograme, un tablou inscripționat "Renoir", un tablou inscripționat "Jean Cocteau" și o pictură pe lemn inscripționată "Aurel Acasandrei".

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...