Carmen Marinescu a fost arestată

judecator-carmen-marinescuCarmen Marinescu a fost arestată preventiv pentru 30 de zile pentru luare de mită, trafic de influenţă şi fals în declaraţii în formă continuată. Decizia a fost luată de magistraţii de la Curtea de Apel Craiova, care au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA.

 „Admite propunerea. (...) dispune arestarea preventivă a inculpatei Marinescu Eugenia Carmen pe o perioada de 30 de zile, începând cu 24.03.2015 şi până la 22.04.2015 inclusiv. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie” , se precizează în încheierea instanţei. 

Judecătoarea Carmen Marinescu este acuzată că ar fi primit suma de 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în libertate a lui Sandu Anghel, dar şi pentru a pronunţa o soluţie favorabilă în judecata acestuia pe fond. De altfel, în 2011, magistratul a dispus eliberarea lui Sandu Anghel, într-un dosar în care acesta era acuzat de tentativă de omor. Atunci, magistraţii Curţii de Apel Craiova au considerat că există suficiente probe pentru ca Sandu Anghel să rămână în arest.

Sâmbătă au fost arestaţi preventiv şi soţul judecătoarei şi un avocat din Baroul Dolj. Ei sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani. Soţul judecătoarei ar fi cumpărat mai multe suprafeţe de teren cu banii primiţi de la Sandu Anghel. Cunoscut sub numele de Bercea Mondial, Sandu Anghel este condamnat la opt ani şi nouă luni de închisoare pentru că şi-a înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011. În alte două dosare, Sandu Anghel este acuzat de activităţi de spălare de bani şi evaziune fiscală. 

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...